Welpen (6-10 JAAR)

welpen_logo

“Welpen” is de naam van de speltak voor jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot 10 jaar.

Thema: Jungleboek

De Welpen beleven hun avonturen in het thema van het Jungleboek, waarin verschillende dieren voorkomen die elk hun eigen karakter en jachtgebied hebben. Iedere week worden er activiteiten bedacht door de leiding die te maken hebben met het thema.

Opkomsten en Activiteiten

De Welpen van de Aerendheemgroep houden iedere zaterdagmiddag van 14:00u tot 16:30u opkomst op onze blokhut de Konnamper, waarbij het iedere keer weer spannend is wat we gaan doen.

IMG_1011Als het mooi weer is, zijn de Welpen bijna altijd buiten te vinden. De ene keer spelen we een sluip- of smokkelspel in het bos, de andere keer een potje voetbal op het veld achter onze blokhut. Ook maken we geregeld een uitstapje naar de stad, een speeltuin, zwembad of park.

Mocht het regenen, dan zijn de Welpen in hun eigen lokaal in de blokhut te vinden, waar we bijvoorbeeld iets knutselen, tekenen, geheimschriften maken of bordspellen spelen. Ook zijn we regelmatig bezig met het behalen van vaardigheidsinsignes, waarvoor de Welpen bijvoorbeeld een aantal gerechten moeten koken of leren vlaggenseinen.

Regio-activiteiten

Regio Klein Gelderland organiseert regelmatig grotere activiteiten waaraan ook wij met onze Welpen deelnemen. Hierbij valt te denken aan de jaarlijkse Vossenjacht die in het centrum van Arnhem wordt gehouden en bijvoorbeeld het Welpenweekend waar alle Welpen uit onze regio aan meedoen.

Kampen

Een aantal keer per jaar gaan de Welpen op kamp: In de zomer verblijven we altijd een weekje in de blokhut van een andere scoutinggroep, met Hemelvaart gaan we altijd een paar daagjes kamperen en soms organiseren we een weekendkamp op onze eigen blokhut.

Uniform

Alle Welpen in Nederland dragen eenzelfde groene uniform-blouse, die is aan te schaffen bij de ScoutShop. Op deze blouse dragen de Welpen verschillende insignes die ze hebben gekregen bij hun installatie, of die ze hebben behaald door deelname aan bepaalde activiteiten en kampen. In onderstaande afbeelding is de locatie van de verschillende insignes te zien.

Om duidelijk te maken van welke Scoutinggroep de Welpen lid zijn, dragen ze op hun rechter bovenarm het naambandje van de groep en om hun hals de Aerendheem groepsdas. Onze groepsdas is blauw, met een witte streep en zilveren Jacobsladder. Deze das is niet te verkrijgen bij de ScoutShop, maar kan alleen bij de groep worden aageschaft.

Meer informatie?

Wil je meer informatie ontvangen over onze Welpen of wil je graag een keer meekijken? Je kunt dan mailen naar welpen@aerendheem.nl. Je mag 4x meekijken bij een opkomst op zaterdagmiddag om te kijken of jij Scouting net zo leuk vindt als wij!