De Stampertjes

De Stam is bij Scouting Aerendheem de oudste leeftijdsgroep. Officieel is het een speltak voor jongens en meisjes van 17 tot en met 23 jaar. Maar bij bijna alle groepen in Nederland, ook bij ons, is dat veranderd in; vanaf 17 jaar. Het is gebruikelijk dat elke Stam en naam voor zichzelf bedenkt. De Stam bij onze groep heeft zich dan ook omgedoopt tot ‘De Stampertjes’.

Opkomsten

Bij onze groep hebben de leden van de Stam elke vrijdagavond opkomst. De Stam heeft geen leiding. De leden van De Stampertjes verzorgen dan ook zelf hun programma. Je bent als stamlid vrij om zelf initiatief hierin te nemen. Bij de Stam draait het vooral om veel gezelligheid. Soms gaat de stam naar een festival, naar de film of hebben ze activiteiten georganiseerd in- en rondom de blokhut. Dit kan een potje voet- of volleybal zijn, maar ook vuur maken of films kijken zijn. In de zomervakantie gaat de Stam vaak één of twee weken kamperen. Dit regelen ze geheel zelf en meestal gaan ze dan ook naar het buitenland.

Wat je moet weten

  • De opkomsten zijn op vrijdagavond vanaf 20.00 uur
  • Alle (be)geleiding is vaak ook lid van De Stampertjes, dat maakt het leidingteam buiten de opkomsttijden ook een hechte vriendengroep
  • De Stampertjes vinden het erg gezellig als je een keer zou willen komen kijken!

Meer informatie?

Wil je meer weten over De Stampertjes? Dan kun je contact opnemen via secretaris@aerendheem.nl of bel tijdens de reguliere opkomsttijden!