speltaktekens_lijn2_scoutsScouts (10-14 jaar)

Jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 14 jaar vallen onder het speltak Scouts. De Scouts hebben geen thema maar doen wel veel ervaring op met onder andere: houthakken, vuur maken, pionieren, tochten lopen en nog veel meer.

Opkomsten en Activiteiten

De Scouts van de Aerendheemgroep houden iedere zaterdagmiddag van 14:00u tot 16:30u opkomst op onze blokhut de Konnamper. De leiding van Scouts en soms Scouts zelf hebben dan een programma bedacht die zij die middag gaan doen.

De programma’s varieren van een potje volleybal tot knutselen, maar ook vuur maken, met kaart en kompas leren omgaan, iets koken, een smokkelspel doen, hakken en zagen of Levend Stratego spelen horen er allemaal bij. Je kunt het zo gek niet bedenken of de Scouts hebben het al een keer gedaan!

Regio-activiteiten

Een paar keer per jaar wordt er voor alle Scouts uit Arnhem en omstreken een activiteit georganiseerd door Regio Klein Gelderland. Hier doen de Scouts van de Aerendheem ook regelmatig aan mee. Denk hierbij aan de Arnhemse Winterhike waar Scouts het snelt van A naar B moeten door het oplossen van verschillende routetechnieken, maar ook de Regionale Scoutwedstrijden worden nog wel eens bezocht!

Kampen

Scouts gaan geregeld met elkaar op kamp en blijven dus wel eens een paar nachtjes slapen in onze eigen blokhut, of gaan ergens anders naartoe om te kamperen. Meestal duren de kleine kampen een weekend, maar in de zomer gaan de Scouts vaak een weekje weg binnen Nederland.

Uniform

Alle Scouts in Nederland dragen eenzelfde beige uniform-blouse. Op dit uniform komen alle insignes die ze hebben gekregen bij hun installatie, de insignes die ze hebben verdient bij de deelname aan regio-activiteiten, maar ook de insignes waarbij Scouts hebben aangetoond dat ze een bepaalde vaardigheid bezitten.

Wat moet je weten?

  • De Scouts hebben opkomst van 14:00 tot 16:30 op zaterdag
  • Je kunt de Scouts herkennen aan de beige blouse

Meer informatie?

Wil je meer informatie ontvangen over onze Scouts of wil je graag een keer meekijken? Je kunt dan mailen naar scouts@aerendheem.nl. Je mag 4x meekijken bij een opkomst op zaterdagmiddag om te kijken of jij Scouting net zo leuk vindt als wij!