Op zaterdag 25 maart was het weer eens tijd voor een gezamenlijk programma. De Welpen, Scouts en Explorers togen daarom naar de heide in het bos voor een potje Levend Kolonisten van Catan.

Foto’s zien en meer lezen? Klik op “Lees meer”.

>> VOOR DE FOTO’S, KLIK HIER <<

Alle jeugdleden werden verdeeld over vijf teams, te weten:
Rood onder leiding van Niek (schaap)
Geel o.l.v. Nick (graan)
Blauw o.l.v. Bryan (steen)
Kleurloos o.l.v. Bart (erts)
Hesje o.l.v. Koen (hout)

Aan elk team was dus ook één type grondstof toegekend. Tot slot werd binnen elk team een jeugdlid als aanvoerder aangewezen. De aanvoerder (herkenbaar aan een sheriff hoed) moest de tactiek bepalen.

Doel van het spel was om zoveel mogelijk dorpen te bouwen in de eigen basis. Elk dorp kostte één van alle vijf grondstoffen en leverde één punt op. De spelers moesten dus onderling grondstoffen ruilen. Er waren ook een handjevol rovers, maar wie dit waren, wissselde steeds. Een spannend spel dus!
Spelers die geen grondstoffen meer hadden, konden bij de bank nieuwe grondstoffen halen (alleen het type dat aan hun teamkleur was toegekend). Ook konden dorpen worden gekocht bij de bank.

Na de drinkpauze werden ook nog steden ingevoerd: Twee keer zo duur maar drie keer zoveel punten waard. De strijd ging de hele opkomst door en het was schitterend weer, dus waarom ook niet? Eenmaal teruggekeerd bij de blokhut werd de zeer verrassende eindstand bekendgemaakt:

Rood: 4 punten
Geel: 4 punten
Blauw: 1 punt
Kleurloos: 4 punten
Hesje: 4 punten

Een gedeelde eerste plaats dus! Hulde! Jullie zijn (bijna) allemaal winnaars!