i_ins_explo.gifExplorers (14 – 17 jaar)

Explorers zijn zowel jongens als meisjes in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. Bij de Explorers krijgt iedereen wat meer verantwoordelijkheid. De Explorers bedenken samen met de begeleiding hun eigen programma’s.

Opkomsten en Activiteiten

De opkomsten en activiteiten van de Explorers zijn erg verschillend. Omdat ze zelf een programma maken is er iedere week weer wat nieuws te beleven. Van een knikkerbaan bouwen, gezelschapsspellen spelen, films kijken en flessenvoetbal tot vuur maken, een maaltijd koken of een tocht lopen, ze doen het allemaal. Soms doen de Explorers het wat rustiger aan en gaan ze lekker kletsen, muziek luisteren of hangen met de Stam.

Regio-activiteiten

Een paar keer per jaar wordt er voor alle Explorers uit Arnhem en omstreken een activiteit georganiseerd door Regio Klein Gelderland. De Explorers kiezen zelf of ze hier aan mee willen doen.

Kampen

Omdat er van de Explorers zelfstandigheid wordt verwacht, kiezen ze zelf waar ze naartoe gaan op kamp en hoe ze dit gaan organiseren. Uiteraard zorgt de begeleiding voor ondersteuning hierin. Daardoor bepalen ze ook zelf of ze in Nederland kamperen of misschien ergens in het buitenland een kamp gaan organiseren.

Uniform

Explorers in Nederland dragen officieel een brique (oranjeachtige) blouse. De Explorers bij Scouting Aerendheem dragen geen uniform.

Meer informatie?

Wil je meer informatie ontvangen over onze Explorers of wil je graag een keer meekijken? Je kunt dan mailen naar explorers@aerendheem.nl. Je mag 4x meekijken bij een opkomst op zaterdagmiddag om te kijken of jij Scouting net zo leuk vindt als wij!