Bevers zijn de jongste leden bij Scouting Nederland. Het is een speltak voor zowel jongens en meisjes in de leeftijd van 4½ tot 7 jaar. Elke zaterdagmiddag hebben de Bevers bij onze groep opkomst. Steeds heeft de leiding weer wat anders bedacht dat ze samen met de Bevers gaan doen. Zoals knutselen, schilderen, tekenen, verhalen vertellen, verkleden, speurtochtjes, spelletjes, naar het bos, zingen, schminken, tenten bouwen, muziek maken, enz.

De Bevers spelen in een fantasiedorp dat Hotsjietonia heet. Samen met Stuiter, een 6-jarig kind en hoofdpersoon van het themaverhaal,  gaan zij op bezoek bij de verschillende figuren die in het dorp wonen. Iedere bewoner heeft zijn eigen interesses en eigenschappen. Zo is er bijvoorbeeld Bas Bos, hij houdt van alles in de natuur. Het liefste neemt hij de Bevers dan ook mee naar het bos om daar ze van alles over planten en dieren te leren.
Ook Rozemarijn woont in het dorp, haar hobby’s zijn koken en bakken. Met haar gaan de Bevers dan het liefst ook lekker in de keuken bezig. Zo is er elke week wel weer een nieuw en leerzaam avontuur te beleven in het dorp Hotjietonia.

Wat je in elk geval moet weten: Soms is er een kamp met steeds een ander thema. Dan komen de Bevers een nachtje of weekendje op onze eigen blokhut logeren.

  • De opkomsten vinden momenteel plaats op zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur.
  • De Bevers zijn te herkennen aan hun rode blouse.

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken, alleen of met een vriendje, dan kan het beste even contact opgenomen worden via: bevers@aerendheem.nl