Bevers (4,5-7 jaar)

Ben jij tussen de 4,5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

De kinderen van 4,5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving.

Elke zaterdagmiddag hebben de Bevers bij onze groep opkomst. Steeds heeft de leiding weer wat anders bedacht dat ze samen met de Bevers gaan doen. Zoals knutselen, schilderen, tekenen, verhalen vertellen, verkleden, speurtochtjes, spelletjes, naar het bos, zingen, schminken, tenten bouwen, muziek maken, enz.

Spelen in thema

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren.

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen.

Wat je in elk geval moet weten: Soms is er een kamp met steeds een ander thema. Dan komen de Bevers een nachtje of weekendje op onze eigen blokhut logeren.

  • De opkomsten vinden momenteel plaats op zaterdagmiddag van 12:00 tot 14:00 uur.
  • De Bevers zijn te herkennen aan hun rode blouse.

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken, alleen of met een vriendje, dan kan het beste even contact opgenomen worden via: bevers@aerendheem.nl