Op zaterdag 13 mei heeft de Aerendheemdag plaatsgevonden, de jaarlijkse open dag van Scouting Aerendheem. Alle jeugdleden mochten hun ouders, broertjes, zusjes, overige familieleden, vriendjes en vriendinnetjes meenemen om het befabelde Scoutingspel mee te maken.

Voor foto’s en een kort verslagje van de Aerendheemdag, klik op “Lees meer”.

>> VOOR DE FOTO’S, KLIK HIER <<

Het programma begon om 13:30 uur. Alle deelnemers gingen naar het bos en daar werden zij in vijf groepen opgedeeld. De groepen gingen een aantal posten langs en bij elke post was een bepaalde activiteit te doen. Bij het ballonscheren werd geduld en behendigheid getest, teamwork was essentieel bij het A-frame lopen, bij één post was een heuse scouting quiz en ook waren er nog wat posten waar typische scouting-dingetjes langskwamen, zoals hout hakken of seinen met Morse code.

Na tien verschillende activiteiten in het bos was het tijd om terug te gaan naar de blokhut. Alle aanwezigen konden hier verschillende dingen doen. Zo was er een kabelbaan, er kon met buksen geschoten worden en ouderwets broodjes bakken behoorde ook weer tot de mogelijkheden. Ook was er na een tijdje (met dank aan twee ouders) koffie en thee voor de ouders en buiten konden de jeugdleden cakejes versieren—een activiteit die nog steeds opvallend veel aantrekkingskracht op Explorers heeft!

Allemaal bedankt voor jullie aanwezigheid. We vonden het een mooie dag en hopen jullie volgend jaar terug te zien!

Met dank aan alle helden van het onvolprezen leidingteam/bestuur/(ex-)Stam die een bijdrage hebben geleverd aan de Aerendheemdag 2017, en special thanks to:
Jelle (van de WASA) voor het uitlenen van materiaal
Bjorn voor het ophalen van materiaal
Martijn voor het opzetten van de kabelbaan
Dhr. Maarseveen voor een deel van de foto’s