Het is al weer een tijdje geleden, maar ook de Welpen zijn afgelopen juli zijn de welpen op zomerkamp geweest in Amersfoort. Dit jaar was het doel van het kamp om zelf een film te maken. Om ze een beetje op weg te helpen kregen de welpen eerst een stukje film te zien dat de leiding had gemaakt. Hierin was te zien dat er een geheimzinnig koffertje wordt gejat. Wat er in het koffertje zit, wie het jat of wat er mee gaat gebeuren is nog onduidelijk, hier moesten de welpen zelf een vervolg op verzinnen.

Na het zien van de beginscène werden de welpen in twee groepjes verdeeld. De groepjes moesten allebei een eigen film maken. Als eerste moest er een script gemaakt worden en konden er attributen verdiend worden. Dit verdienen gebeurde door het spelen van een spel gebaseerd op het tv programma Fort Boyard. Het doel van het spel was het verdienen van sleutels die aan het einde geld op leverde. Met dit geld konden de welpen op een later moment in de stad zelf attributen kopen.

Voor het eten hebben we nog een spel gedaan waarbij bekende films moesten worden gekoppeld aan het juiste jaar. Na het eten mochten ze nog even aan de scripts werken. Na een lange dag gingen de welpen lekker naar bed.

De volgende ochtend stonden de welpen vroeg op, waardoor zij voor “straf” ochtendgymnastiek moesten doen. Na een paar rondjes rennen en rekken was het tijd om weer verder te gaan met het maken van de film. Het volgende spel was het regisseursspel. Hierbij werd in groepjes geoefend met filmen en met regisseren. Na dit spel moesten ze hun eigen film op papier zetten door middel van het tekenen van een storyboard.  De groepjes hadden nu globaal bedacht hoe hun film er uit ging zien, dus na het eten was het dan eindelijk tijd om de eerste stukjes te gaan filmen.

De volgende dag gingen we na een goed ontbijt een pittige tocht lopen naar de stad. De welpen kregen een grote kaart mee en moesten zelf hun weg vinden langs verschillende punten. Met de kaart waren echter een aantal gemene trucjes uitgehaald wat het lopen een stuk moeilijker maakte. In de stad was uiteraard ook weer gelegenheid om te filmen. Vooral rondom de stadsmuur zijn een paar mooie scenes opgenomen. Tegen het einde van de middag waren we terug op de blokhut en daar hebben we nog levend monopoly gespeeld.

Woensdag  zijn we de hele dag naar Dierenpark Amersfoort gegaan. De welpen hebben zich hier uiteraard goed weten te vermaken,  er zijn zelfs een aantal welpen die naar een reptielen voorstelling zijn geweest waar ze een echte vogelspin mochten vast houden.

Op donderdag was het erg warm, net zoals eigenlijk de rest van de week, dus gingen de welpen lekker een dag naar het water. Op ongeveer een uur rijden van de blokhut was een meertje met een groot strand er om heen. Het water was niet heel diep dus de welpen konden hier vrij spelen en hebben zich de hele dag vermaakt met zwemmen, voetballen, maken van kunstwerken in het zand, etc. ’s Avonds werden de laatste stukjes van de film opgenomen en toen was het weer tijd om  te gaan slapen.

Vrijdag was het al weer tijd om weer naar huis te gaan. Toen de ouders kwam werden de filmpjes, die de leiding in elkaar hadden gemonteerd, getoond. Beide films waren zeer geslaagd, net zoals het hele kamp!

Namens het welpen team bedankt en tot volgend jaar!

Bryan Verweij