welpen_weka_2013

Het weer beloofde veel goeds: het hele land beleefde de warmste 5 maart ooit. Dit was op de dinsdag, maar de zaterdag werd de eerste dag ooit dat er non-stop regen viel. Gewoon toevallig, of buitenaards werk?

Dit laatste zou niet heel raar zijn; De Welpen hadden een weekendkamp op de blokhut. Dit jaar was De Ruimte het thema. Het kamp stond dus in teken van planeten, kometen, het heelal, maar ook buitenaards leven! De leiding moest door de regen (en zelfs sneeuw op de zondag!) het programma flink overhoop gooien, maar gelukkig is alles goed gekomen. Ook waren daar Britt, Stefan en Bjorn die een handje wilden helpen.

Bij het openingsspel maakten de Welpen een tocht door ons zonnestelsel. Bij de bezoeken aan de planeten werden verschillende opdrachten uitgevoerd. Door de aanhoudende regen werd besloten om naar winkelcentrum Kronenburg te gaan. Daar aangekomen kregen we verschillende buitenaardse berichten van aliens die foto’s van de Welpen vroegen in bepaalde situaties!

Bekijk de foto’s van het Weekendkamp.

Terug op de blokhut maakten we ruimteschepen, terwijl ondertussen het avondeten werd gemaakt. Ruimteburgers! Nadat we alienhoofden van papier-mache hadden gemaakt, keken de Welpen vanuit hun bed naar de film Planet 51. Verbazingwekkend genoeg vielen de Welpen daarna vrijwel direct in slaap!

‘s Ochtends werd er een yogasessie voor de Welpen georganiseerd, wat een manier om wakker te worden! Het ontbijt was helemaal super: Een croissant, een wentelteefje en een gekookt ei! Vervolgens werd een spel gespeeld waarbij de Welpen de ruimte rondom de blokhut moesten veranderen in een grote graanvlakte. Dit was voor het eindspel, waarbij we zelf graancirkels voor de aliens gingen maken.

Ondanks het slechte weer, hebben wij hebben er erg veel plezier in beleefd! Het volgende wat op het programma staat: De NSD!