Op zaterdag 11 november zijn de welpen naar de pannenkoeken opkomst gegaan, deze opkomst werd gehouden bij De Markesteen in Velp en werd georganiseerd door Scouting Regio Klein Gelderland. Er deden aan deze opkomst ongeveer 6-7 andere scouting groepen mee uit regio Klein Gelderland. Aan het begin van opkomst had alleen iemand de pannenkoekenmachine kapot gemaakt en konden er dus geen pannenkoeken gemaakt worden. Nu werden alle welpen gevraagd om te helpen met het zoeken van de dader.

Bekijk de foto’s van deze opkomst hier en de aftermovie hier.

De welpen konden hints krijgen van verschillende leidingen verspreid over het terrein van De Markesteen, maar daar wilden de leidingen natuurlijk wel iets voor terug. Voor elke hint kregen de welpen opdracht denk aan: ren een rondje om de blokhut, zing een liedje, vertel een mop etc. Zodra ze alle hints hadden verzameld konden ze erachter komen wie de dader was.

Nu wisten ze eindelijk wie de dader was en konden ze hem oppakken en het missende deel van de pannenkoeken machine terug krijgen. Zodra ze hem te pakken hadden was de machine binnen no time weer in orde en konden de welpen eindelijk pannenkoeken eten. Ter afsluiting was er nog een klein voedsel gevecht tussen de leiding. Gelukkig heeft iedereen het heelhuids overleefd en werden de welpen netjes weer opgehaald door de ouders.