Dag 1

Zoals elk jaar zijn de welpen ook dit jaar weer met hemelvaart op kamp gegaan. Dit jaar was het kamp op het scoutingterrein van sint Walrick in Overasselt met als thema … POKÉMON! Nadat alle welpen aanwezig waren en het terrein hadden verkend, werd er gekeken wat de welpen allemaal al wisten van dit thema. De Pokémon kennis werd getest met het spel ‘ren je rot’. Aan de welpen werden tien meerkeuzevragen gesteld, elke antwoordkeuze was bij een pion. De welpen hadden na het stellen van de vraag 5 seconden de tijd om naar de goede pion te rennen. Hieruit bleek dat het met de Pokémon kennis wel goed zat daarom ontvingen de welpen hun eerste Pokémon badge, de zo gehete Marsh badge (het gele rondje). Na het behalen van de badge was er tijd om even vrij te spelen terwijl ondertussen het eten werd gemaakt. De eerste avond stonden wraps op het menu. De welpen konden naar eigen smaak de wrap beleggen (met crème fraiche, gehakt, sla, paprika, ui, tomaat en of kaas). Na het eten werd nog een potje slagbal en een potje weerwolven van wakkerdam gespeeld voordat de kinderen naar bed gingen.

Dag 2

De welpen waren de tweede dag heel vroeg wakker, maar liefst om half zeven. Toen het EINDELIJK 8 uur was en iedereen zijn tent uit mocht komen werd het ontbijt klaargezet. Na een heerlijke boterham en goede kop koffie zijn we richting Wijchen gereden. In Wijchen werd het ruilspel gespeeld. In twee teams was het de bedoeling dat een goedkoop voorwerp werd geruild voor een voorwerp dat net iets meer waard was. Dat voorwerp moest weer worden verruild voor een voorwerp dat ook net iets meer waard was en zo verder. Na een uur lang ruilen kwamen de welpen terug met tassen vol spullen. Na het ruilspel was er nog even wat tijd om het zakgeld uit te geven. De welpen kregen voor het spelen van het ruilspel de tweede Pokémon badge (boulder, het grijze plaatje). Om wat verkoeling te zoeken zijn we na het ruilspel gaan zwemmen in het meer de Berendonck. Hiervoor is de derde badge behaald (cascade, de waterdruppel).

Bij terugkeer op het kampeerterrein was het weer tijd om even vrij te spelen. Ondertussen werden de frietjes gehaald. Na het avondeten was het echte themaspel, waarmee de vierde en laatste badge verdient kon worden, real life Pokémon. Het spel bestond uit twee fases en twee teams. In de eerste fase was het de bedoeling dat je met je team zoveel mogelijk Pokémons verzamelde. Bij drie dezelfde plaatjes kon de Pokémon namelijk worden geëvolueerd tot een hele goede Pokémon. In de tweede fase werden de sterkste drie Pokémon van beide teams tegen elkaar uitgespeeld in een virtuele simulatie. Vanwege de goede inzet van beide teams verdiende iedereen ook de laatste soul badge (het hartvormige plaatje). Na het grote Pokémonspel werd er een kampvuur gemaakt. Bij het kampvuur werden nog twee potjes weerwolven van wakkerdam gespeeld voordat iedereen naar bed ging.

Dag 3

Dit was alweer de laatste dag van het kamp. De welpen mochten wederom om 8 uur opstaan en spullen inpakken. Na het ontbijt was er tijd om vrij te spelen. Om 12 uur was het dan toch echt afgelopen en werden de kinderen weer opgehaald.

Wij, de welpenleiding, hopen dat iedereen het leuk heeft gehad. Hopelijk zien we jullie allemaal ook weer terug bij het zomerkamp!

Geschreven door Niek.