welpen_heka_2013

Na het succesvolle Hemelvaartkamp van vorig jaar, waren de Welpen (samen met de Scouts) weer te vinden op kampeerterrein St. Walrick in Overasselt. De weersvoorspellingen waren niet heel duidelijk, dus het was voor iedereen duimen voor mooi weer. Om de “traditie” in ere te houden, besloot de leiding ook dit jaar het grondzeil van hun eigen tent (weer) te vergeten. Gelukkig kon een ouder deze later komen brengen. Ondertussen konden twee (van de drie) Welpententen worden opgezet, en ook een keuken werd gemaakt. Toen de leiding bijna klaar was, kwamen de eerste Welpen al aan op het terrein.

Er werd een korte rondleiding over het kampterrein gemaakt, waarna het thema van dit kamp bekend werd gemaakt tijdens het openingsspel. Na enkele opdrachten te hebben gespeeld waarbij kartonnen platen konden worden verdiend, werd duidelijk dat het thema TV-Programma’s was. Er was zelfs een TV aanwezig, waardoor de Welpen konden zien met welk TV-programma we een spel gingen spelen. Deze programma’s werden in de TV geplaatst middels de verdiende kartonnen platen.

Hemelvaartkamp 2013

Een van de opdrachten die tijdens het openingsspel werd gespeeld, was het maken van een grote ster met behulp van pionierpalen. Een andere opdracht was het maken van een zo hoog mogelijke menselijke toren, waarbij de Welpen het voor elkaar kregen om drie personen op elkaar te stapelen! Schoenschoppen en touwtrekken volgden, en zoals gezegd konden de Welpen zoeken naar de kartonnen platen na iedere succesvolle opdracht. Vervolgens kregen alle Welpen een letter op hun rug geplakt, en dienden samen hiervan een woord te maken. Aangezien er 13 Welpen waren, duurde het even voordat ze door hadden wat het woord was: TV-Programma’s. De Welpen hadden toen nog niet door dat dit het thema zou zijn van het kamp… Dit werd wel duidelijk toen de leiding een TV liet zien, na een sluipspel in het bos.

Hemelvaartkamp 2013

Het eerste TV-programma was gelijk een makkelijke: een wedstrijd uit de Eredivisie zou worden gespeeld. De voetbalteams werden snel gemaakt: het waren de Welpen tegen de Scouts! De Welpen verpletterden de Scouts met een score van 6 – 2! Tijdens de wedstrijd was de leiding alweer bezig met het bereiden van de avondmaaltijd: Pasta met rode saus. Na het eten was het tijd voor het volgende TV-Programma: het journaal. De Welpen vonden het een leuk idee om dit niet “Het 8-uur journaal”, maar het “Het Welpenjournaal”. Tijdens de opnames van het journaal, waren de oudste Welpen bezig met het opzetten van hun eigen tent. Volgend jaar gaan zij namelijk naar de Scouts, en die moeten ook hun eigen tent opzetten.

Hemelvaartkamp 2013

‘s Avonds werd het spannende, maar lastige TV-programma Wie Is De Mol gespeeld. Twee teams werden samengesteld, met ieder een willekeurige Mol in hun midden. Achteraf waren dit toevallig de broertjes Floris-Luc en Peter-Paul! Hun doel was om de opdrachten zo veel mogelijk te vertragen, zodat hun prijzenpot steeds groter zou worden. Deze prijzenpot bestond namelijk uit stroopwafels. Voor de overige kandidaten was het juist de bedoeling om zo snel mogelijk de opdrachten te doen, zodat er zo veel mogelijk stroopwafels in hun prijzenpot bleven zitten. Uiteindelijk waren de Mollen super succesvol; ieder met drie stroopwafels, en geen verdenkingen die de kandidaten op hun maakten, waren zij enorm goed aan het mollen. Na een succesvolle eerste dag gingen de Welpen daarna moe, maar voldaan, naar bed.

Hemelvaartkamp 2013

Yoga (zoals bij Nederland in Beweging) stond de volgende ochtend als eerste op het programma. Het ontbijt volgde, waarna het naar het volgende TV-programma werd gezapt: Try before you die / Proefkonijnen. Hierbij gingen de Welpen verschillende kleine proefjes doen, simpelweg om te kijken of het kon en wat het effect is. Enkele van de proefjes waren het blazen van een zeepbel binnen een andere zeepbel en het kijken hoeveel water vier eieren zouden kunnen houden zonder stuk te gaan. Erg leuk natuurlijk! Het eerste deel van Junior MasterChef volgde, waarbij de Welpen een heerlijk toetje gingen maken voor het avondeten. Dit was tiramisu met aarbeien, en chocolademelk in plaats van koffie. Hoe zou het smaken?

Hemelvaartkamp 2013

Terwijl de tiramisu in de koelkast aan het opstijven was, maakten de Welpen zich alweer klaar voor het volgende TV-programma: ZigZag. Hierbij werden twee teams (Rood en Blauw) naar Wijchen vervoerd, en afgezet op twee verschillende locaties. Met behulp van een kaart moesten de Welpen op zoek naar enveloppen, om zo naar hun volgende punt te kunnen gaan. Achteraf bleek dat het beginpunt van de blauwe groep het eindpunt van de rode groep was, en andersom! Dit onderdeel was ook in het kader van het insigne Samen, en moesten de teams elkaar zelfs helpen om naar het juiste punt te lopen. Ondanks dat de twee teams totaal verschillende routes/punten hadden, kwamen ze vijf minuten na elkaar binnen. Wat een timing!

Hemelvaartkamp 2013

Terug op het kampeerterrein werd het tweede deel van Junior MasterChef gehouden. De tafels waren ingepakt, en mochten de Welpen (voor het eerst) met hun eten “spelen”. Er werden hamburgers gemaakt, en het was aan de Welpen om deze zo mooi mogelijk op te maken/te versieren met ketchup, mayonaise, augurken, tomaten etc. Later kwam er nog een flinke lading friet bij, en konden de Welpen heerlijk smullen van hun zelfgemaakte avondmaaltijd. Het (super lekkere!) toetje werd later opgegeten, nadat er weer een opname was geweest van “Het Welpenjournaal”. ‘s Avonds werd er een leuke quiz gespeeld, was bestond uit een combinatie van 5 tegen 5 en Lotto Weekend Miljonairs. Na de hersenen te hebben getraind, zochten de Welpen weer hun bed op.

Hemelvaartkamp 2013

Na een ontbijt waarbij zelfs een gebakken ei met/zonder spek werd geserveerd, werden een aantal tenten al snel ingepakt. De leiding had al rekening gehouden met wat regen, en inderdaad: vlak daarna begon het een uur lang te regenen. De leiding legde de spullen van de Welpen in de leidingtent, en na even onder het zeil te hebben gezeten in de keuken werd besloten om te verplaatsen naar het hoofdkantoor. Hier werd het TV-programma Late Night Poker gedaan. Een aantal Welpen werden enorm goed in het kaartspel! Toen het weer droog was, werd het volgende TV-programma gespeeld: Expeditie Robinson. De Welpen voerden verschillende opdrachten uit van het TV-programma, waarbij de opdracht met de luciferdoosjes wel het spannendste was. Er waren veel doosjes met daarin kleine hapjes; de een lekkerder dan de ander. De Welpen moesten ieder een doosje kiezen, en opeten wat erin zat. Had je een leeg doosje, dan was je af. De laatste opdracht was het opruimen van het terrein, wel zo handig voor de leiding! Kort daarna stonden de eerste ouders al klaar om de Welpen mee naar huis te nemen.

De leiding wil alle aanwezige Welpen bedanken voor het gezellige kamp! Op naar het Zomerkamp!

Hemelvaartkamp 2013
 

 

Welpenjournaal

9 mei 2013 10 mei 2013

Zig Zag Routes

Team Blauw Team Rood

Bekijk in groot formaat

Bekijk in groot formaat