Een paar keer per jaar draaien de Welpen, Scouts en Explorers een gezamenlijke opkomst. Dit keer stond de opkomst in het teken van het bouwen van een kampeerterrein. Natuurlijk niet in het echt, maar in de vorm van een smokkelspel.

>> VOOR DE FOTO’S, KLIK HIER <<

Er werden vier teams gemaakt (Welpen, Scouts en Explorers gemixt) die rond de heide allemaal een eigen post bezaten. De bedoeling van het spel was dat je op papier een kampeerterrein bouwt voor zoveel mogelijk mensen. De grootte van het terrein werd aangegeven door tenten (elk goed voor vijf personen) en een blokhut (goed voor tien personen). Deze tenten en blokhutten konden alleen gebouwd worden met grondstoffen die gesmokkeld moesten worden bij de andere posten. Werd je tijdens het smokkelen getikt door de leiding of door tikkers van een ander team, moest je je levenskaartje inleveren en weer helemaal terug naar je eigen post om een nieuw levenskaartje te halen.

Op een kampeerterrein horen niet alleen tenten en blokhutten, maar ook een informatiegebouw, toiletten en een kampvuur. De bedoeling was bij het behalen van vijftien mensen dat er een toiletgebouw op het terrein kwam, bij twintig mensen een kampvuur en bij 30 mensen een informatiegebouw. Als hier niet aan voldaan werd, volgden er strafpunten. Ook dit alles moest gebouwd worden met grondstoffen.

Het spel werd door de meesten zeer fanatiek gespeeld, toch kon er maar een team de beste zijn en dat was team Rood (niet te vergissen met Ignace Rood). Zij wisten een kampeerterrein te bouwen voor 30 personen zonder strafpunten.
Al met al was het een super gaaf spel om te spelen en een hele geslaagde gezamenlijke opkomst!

Verhaal geschreven door Niek van Duivenboden.