Esta Communiceren

Vannacht werd heel Arnhem bedekt in een dik pak sneeuw. Hier trokken de Esta’s zich niets van aan (op een paar sneeuwballen die werden gegooid), en startte met goede moed met de eerste insigne opkomst. In plaats van alle Esta’s een verschillend insigne te laten verdienen, is besloten om met de gehele groep het Communicatie insigne in de wacht te slepen.

De Esta’s verdienen dit insigne door minimaal 2 van de 3 insigneopkomsten aanwezig te zijn (en goed mee te doen natuurlijk) en beide thuiswerkopdrachten goed te maken. Vandaag was het aan Martijn om zijn (goed georganiseerde) opkomst uit te voeren. Hierbij begonnen we met een kort spelletje boompje verwisselen, om snel over te gaan naar communiceren middels vlaggen (kortom: Vlaggeseinen of Semafoorseinen). De Esta’s leerden het semafooralfabet middels een werkblad, om vervolgens zelf aan de slag te gaan met het ontvangen en geven van vlaggeseinen.

De opkomst werd afgesloten met een ander communicatiespel: De schreeuwende muur. Er moest een bericht van de ene kant naar de andere kant worden verstuurd, maar er stond een muur van Esta’s te schreeuwen om te voorkomen dat dit bericht ook daadwerkelijk aan kwam; Een stoorzender!

Verder keken Explorers Dorian en Lois vandaag bij ons mee om te kijken hoe gaaf de Esta’s wel niet kunnen zijn. Op naar de volgende 2 insigne opkomsten!