DreigbriefDit was de dreigbrief die de super-boef had achtergelaten nadat hij de ID’s had gestolen waar de Esta’s twee weken lang hard voor hadden gewerkt.

 Tijdens de opkomsten van 4 en 11 november krijgen de Esta’s training in het worden van een Top Spion. Hiervoor hadden ze eerst een Spionnen ID & Paspoort gemaakt. Vervolgens moesten de Esta’s stempels verdienen om zo de status Top Spion te krijgen. Deze stempels kregen ze natuurlijk niet zomaar! Deze konden ze verdienen.

De Esta’s kregen training in het lezen van geheimschrift, in het maken van wapens, in het spioneren en nog veel meer. Op deze manier zouden de Esta’s hun status “Top Spion” toch zeker verdienen!

Helaas werden, nota bene tijdens het kamp, de Spionnen ID’s waar de Esta’s zo hard aan gewerkt hadden, gestolen door een Super Boef! Toen was het aan de Esta’s om hun waardevolle Spionnen ID’s terug te halen!

 

IDKaartWe kregen tips van een geheim persoon, die ons vertelde waar de Super Boef de ID kaarten had verstopt. Voor deze geheime persoon moesten wat opdrachten doen om zijn vertrouwen te winnen.

We hebben verschillende dingen gedaan, een reuk-proef waarbij we een boom moesten zoeken die “anders rook dan andere. Ook gingen de Esta’s een geheime brief ontcijferen. Allemaal zeer spannend dus!

Verder hebben we ook nog een leuke film gekeken die we gekregen hebben van de geheime persoon!

Uiteindelijk hadden we dan alsnog onze Spionnen ID’s teruggekregen en kregen de Esta’s hun verdiende status: Top Spion!