cupcakes vouwenOp zaterdag 15 december was het Nationale Cupcake Dag. Dat konden we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan! Daarom gingen de Welpen die dag zelf ook cupcakes maken en versieren. Er moesten drie verschillende smaken cupcakes komen. Nadat de Welpen in drie groepen verdeeld waren, mocht elk groepje één smaak beslag maken. Het ene groepje ging aan de slag met het chocolade beslag. Een ander groepje was bezig met het vanille beslag. Het derde groepje heeft het stracciatella beslag voor zijn rekening genomen. Na het maken van het beslag en het vullen van de cakevormpjes gingen ze de oven in.

In de tijd dat de cupcakes in de oven zaten, zijn de Welpen buiten even gaan bankenvoetballen. Gelukkig waren de cupcakes net klaar toen het begon te regenen!

Toen was het tijd om de cupcakes te gaan versieren. Dit versieren kon gedaan worden met allerlei kleuren suikerbolletjes, muizen, banaantjes en dergelijk snoepgoed. Er zijn ware kunstwerken gemaakt! In totaal hebben de Welpen samen wel meer dan 60 cupcakes gebakken. Er waren dus ook nog een heleboel over, waar de Scouts erg blij mee waren!

Bekijk de foto’s voor een indruk van de Nationale Cupcake Dag.

Bewonder de cupcakes die de Welpen hebben gemaakt