Vandaag hadden de Esta's een opkomst in Sinterklaasthema. Sommige Esta's hebben Sinterklaas trouwens nog net gezien voordat hij onze blokhut verliet. Maargoed. We gingen een soort ganzenborden doen. Telkens als er een pion op een vakje met een pietenhoofd of sinterklaashoofd kwam, werd er een spel in het thema gedaan.

Het eerste spel was een spel waarbij iedereen in een kring zat en om de beurt met de dobbelsteen mocht gooien. Gooide je zes, dan moest je verkleedkleren aandoen en als je die alle zes aanhad, voordat iemand anders zes gooide, kreeg je tien pepernoten. Maar dat zes gooien, viel verdraaid nog niet mee (blijven zitten op je plek trouwens ook niet), maar gelukkig kreeg iedereen op het eind een handje pepernoten. Nouja handJE, de Esta's hebben toen wel een kilo pepernoten opgegeten met zo'n 14en!

Daarna gingen we chocoladeletters happen, wat alleen voor Niek met z'n losse tand niet kon, maar de rest wist wel goed raak te happen. Toen gingen we Sint&Paard doen. Iedereen kreeg een staart, behalve een die de Sint was, want die moest alle staarten verzamelen. Na een hoop achternageren, lukte het alle valse schimmels te ontmaskeren. Daarna hebben we tikkertje gedaan waarbij de tikker alleen diegene mocht tikken die het kadootje in z'n hand had.

De Esta's gaven er hun eigen draai aan door het kadootje over te gooien, maar daar was het niet minder leuk om. Toen was het tijd voor een spelletje binnen, namelijk sintjeprik, jawel een variatie op ezeltjeprik. Volgens de meeste Esta's had sint toen een zwevende mijter, maar iedereen zat toch best in de buurt van de juiste plek. En toen was het alweer halfvijf en konden alle Esta'tjes weer naar huisje toe.