18032006trefbalmetexplo.jpgHet is al weer een tijdje geleden maar dan hier toch het wedstrijdverslag van de trefbalwedstrijd tussen de bevers en de explorers.

 

Eindelijk was het zover, het was zaterdagochtend 18 maart. Hier hadden beide teams naar toegeleefd. De wedstrijd van het seizoen. De strijd om de eerste (en laatste) plaats. De kans om je als speltak te bewijzen en een jaar lang respect van de andere speltakken te verkrijgen. Het belang van deze dag was duidelijk op de gezichten van de spelers van beide teams af te lezen. De bevers konden vandaag beschikken over een volledig fitte selectie. Gelukkig maar, want de explorers hebben de afgelopen wedstrijden bewezen in bloedvorm te zijn.

Beide teams begaven zich op het veld. De explorers in de middelste cirkel en de bevers in de buitenste. Na een wat zwak begin van beide kanten waren het de bevers die als eerste een duidelijke voorsprong namen. Deze gaven ze niet meer weg en wonnen de eerste helft. In de tweede helft kwamen de explorers sterk terug en hadden ze op een gegeven moment alleen Rens en Loek nog niet afgegooid. Deze twee maakten echter goed gebruik van de ruimte en wisten zo toch hun team weer wat sterker te maken. Uiteindelijk was het het teamwork van de bevers wat de doorslag gaf en er voor zorgde dat ook de tweede helft van de wedstrijd winnend afgesloten werd. 

 

Zoals wij al op deze site voorspeld hadden hebben de bevers dus gewonnen. De verliezende explorers verlieten bedroefd het speelveld en gingen verder met het pimpen van het lokaal. De bevers hebben in hun eigen lokaal de overwinning gevierd met snoep en drinken.