de_ongelukkige_schipper_strip_van_mark_saskia_niels_en_eliza (1)Op zaterdag 16 december was het weer tijd voor vier installaties. Drie leiding en één kind werden geïnstalleerd. Namelijk Saskia, Marco, Mark en Rens. Bij de installaties van de drie leiding was de rest van de groep ook aanwezig. Wat gebruikelijk is bij onze groep. Na afloop werd er dan ook luid een yell ingezet door Steef van de Scoutsleiding. Daarna werd Rens geinstalleerd en kunnen wij hem nu ook echt Esta noemen! Gefeliciteerd allemaal! Na alle installaties gingen we naar binnen en werden we opgeleid tot striptekenaar. Eerst werden er vier groepjes gemaakt van vier Esta’s (+leiding). Ieder kreeg een A-viertje, die hij in vieren moest vouwen.

Zodat de strip uiteindelijk vier plaatjes zou krijgen. Vervolgens mocht je zelf gaan verzinnen wat het eerste tekeningetje in de strip zou zijn. Vervolgens gaf je het blaadje door aan een ander in de groep. Die tekende het tweede tekeningetje en gaf hem weer door aan een ander in de groep. Zo ontstonden uiteindelijk vier strips per groepje. Van elk groepje staat een voorbeeld hieronder. Dus houd de stripwinkel in de gaten, want wie weet ligt er binnenkort wel een strip van een van deze striptekenaars in de winkel.

donald_duck_en_de_boot_strip_van_daan_rens_david_en_sjoerd

 

de_autobotsing_strip_van_marco_niek_jelle_en_yourean

 

De strip van Daan, Rens, David en Sjoerd. “Donald duck en de boot” De strip van Marco, Niek, Jelle en Yourean. “De autobotsing”

op_de_kermis_strip_van_timon_loek_bart_en_jesseDe strip van Timon, Loek, Bart
en Jesse. “Op de kermis”

 

 

de_ongelukkige_schipper_strip_van_mark_saskia_niels_en_eliza (1)

 

De strip van Mark, Saskia, Niels
en Eliza. “De ongelukkige schipper”