Bijna twee jaar na de befaamde S.T.A.M.-opkomst kwam de Stam van Aerendheem weer bijeen. Dit keer niet voor een geheime missie, maar om iets te realiseren wat ze nog in geen enkele Stamopkomst hebben gedaan. Er werd gevraagd of de leden van de stam heus museum kon vullen met kunst. Kunst bestaat natuurlijk in verschillende verschijningsvormen en de Stam werd uitgedaagd om iedere 20 minuten een ander kunstwerk te maken.

Er waren zes categorieën kunstwerken: Beeldhouwkunst (met steekschuim), Papierkunst (origami), Pixel art (met Post-its), Schilderkunst (met stilleven), Tape-kunst en woordkunst (Kalligrafie). De meest creatieve en prachtige kunstwerken werden zo gemaakt!

Iedereen ging hard aan de slag en tegen het einde was het museum al aardig gevuld! Fruit werd geschilderd, dieren werden gevouwen, gebouwen werden uitgehouwen.

Nadat alle kunstwerken waren gemaakt was het aan de Stam zelf om de kritische kunstkenner uit te hangen en de werken te jureren. Punten werden dus verdeeld door de kunstenaars zelf.

Na afloop werd duidelijk wie de meest creatieve stamleden waren. Bij iedere kunstvorm hadden verschillende winnaars, maar Fenny en Menno hadden uiteindelijk de meeste punten. Suze kwam net een paar punten tekort.

Uiteindelijk hadden we ons eigen museum met de nodige, creatieve kunst. Tot bij de volgende S.T.A.M.-opkomst!