Op 4 november 2016 kwam de Stam van Aerendheem bijeen omdat ze waren geselecteerd voor een elite, top geheim genootschap van agenten. Er was namelijk vertrouwelijke informatie ontvangen dat er een missie plaats gaat zou gaan vinden waar hun unieke set aan kwaliteiten voor nodig is. Deze missie kreeg de codenaam S.T.A.M. Maar wat hield dat in?

Voorafgaand aan de missie kreeg werd de Stam geïnformeerd dat de vijanden van F.O.X. een giftig gas los zouden laten in Arnhem. Het was aan de S.T.A.M. om deze bron zo snel mogelijk te lokaliseren om zo mensen te kunnen redden. Hoe langer de S.T.A.M. hierover zou doen, hoe meer mensen hier last van zouden hebben!

Er werden drie groepen gemaakt (Blauw, Groen en Rood) die allemaal een kaart kregen. Op deze kaart stonden ook diverse bommen die door F.O.X. waren geplaatst: wanneer ze deze aan zouden raken zorgen deze voor extra gewonden. De eerste test was het openen van een koffer middels een cijfercombinatie om zo hun waardigheid als geheim agent aan te tonen. Vervolgens sprongen de groepen hun auto’s in en gingen zo op zoek naar de locatie van het giftige gas!

stamopkomst-player

Door naar diverse locaties in Arnhem te rijden kwam de S.T.A.M. steeds dichter bij de bron van het giftige gas. Iedere keer wanneer ze bij een locatie waren aangekomen kregen ze een mini-missie om zo de volgende locatie doorgespeeld te krijgen. Deze missies bestonden uit het maken van foto’s, het oplossen van raadsels en/of puzzels. Gelukkig werden ze per groep bijgestaan door een persoonlijke assistent die hun hulp met de missies en locaties.

Nadat de teams alle locaties hadden bezocht was het voor hun mogelijk om de locaties aan elkaar te verbinden om er zo achter te komen waar F.O.X. zat. Dit bleek Café Caspar te zijn! De teams werden daar door F.O.X. gevangen genomen, maar tijdens hun laatste missie moesten ze het giftige gas stoppen om zo bevrijd te worden. Dit was voor de agenten van S.T.A.M. natuurlijk zo geregeld en zo werd voorkomen dat het giftige gas zich verder kon verspreiden!

img_3593 img_3598 img_3599

Om hun succes te vieren werd er nog een drankje gedaan voordat de Stam weer terugkeerde naar de blokhut. Daar zullen de agenten weer rusten tot ze weer worden opgeroepen door de S.T.A.M. om F.O.X. weer te slim af te zijn.. De locaties waar de S.T.A.M. langs is geweest zag er als volgt uit. Het kruispunt van de lijnen geven aan waar uiteindelijk het giftige gas werd gevonden.

stamopkomst-admin