kanderstegHallo allemaal,

Zoals jullie misschien al links en rechts een keer hebben gehoord is het in 2007 dan eindelijk weer zover! Het is weer tijd voor een buitenlandkamp. Dit buitenlandkamp is bedoeld voor alle mensen die in 2007 bij de speltak Scouts of Explorers zitten.

 

Waarheen?
We hebben als leiding naar verschillende landen gekeken en zijn tot het besluit gekomen om naar Zwitserland te gaan, en wel naar Kandersteg. In Kandersteg zit een speciaal scoutingterrein wat bekend staat om zijn vele internationale scoutinggroepen die daar komen kamperen. Ook is Kandersteg geen onbekend terrein voor onze groep aangezien de scouts hier in 1992 ook al een keer heen zijn geweest. Voor meer informatie zie: www.kisc.ch

Wanneer?
Wanneer en hoelang we precies weggaan weten we nog niet. Als je naar het buitenland gaat is het natuurlijk niet de moeite om maar een weekje te gaan. Op dit moment is het plan om een reis van 2 weken te plannen. Normaal gesproken gaan we aan het begin van de zomervakantie van de basisscholen. Dit is in 2007, volgens onze informatie, 30 juni. Tellen we daar twee weken bij op dan zullen wij terug komen op 14 juli.

Actie’s
Aan een buitenlandkamp hangt natuurlijk wel een wat ander prijskaartje dan dat er aan een normaal zomerkamp hangt. Daarom proberen wij met onze groep zoveel mogelijk acties te doen om hiermee een deel van de kosten van het kamp te dekken. Heeft u zelf nog een goed idee of een goede actie waarmee wij geld kunnen verdienen dan kunt u hiervoor altijd contact opnemen met een van de leiding.

Informatieavond
Op zaterdag 8 april 2006 zal er een informatieavond zijn waar wij u alvast iets zullen vertellen over de organisatie van het kamp. Hier zullen we verder ingaan op de begroting en de komende acties. Ook zullen we proberen een beeld te scheppen van de omgeving van Kandersteg en de mogelijkheden tot activiteiten in de buurt. Verder zal er natuurlijk nog gelegenheid zijn om eventuele vragen te stellen. De informatieavond zal gecombineerd worden met het jaarlijks terugkerende hapjesbuffet. Om 16:30 zal het buffet worden geopend waarna om 17:00 tot ongeveer 17:30 toelichting gegeven zal worden op het kamp.

Heeft u nu al dringende vragen en/of opmerkingen dan kunt u altijd met ons contact opnemen.