auke_bjorn.jpgZaterdag 18 en zondag 19 maart hadden de (a)pl’s zelf een kamp voorbereid. Na het openen legden we het spel Gotcha uit (dat houdt in dat je het  hele kamp lang een spel doet waar bij je een ander moet doden door een wasknijper in de kraag te zetten). Het kamp was een soort competitie tussen meerdere 2-tallen. We begonnen met een voetbalvariant hierbij waren de benen van de 2-tallen aan elkaar geknoopt. het was leuk om de kinderen zo te zien stuntelen.

Hierna deden we een spel dat we zelf hadden verzonnen met struikelzinnen zoals:

De Dikke Dame Duwde De Dunne Dame De Draaideur Door,
Doordat De Dikke Dame De Dunne Dame De Draaideur Door Duwde,
Duwde De Dikke Dame De Dunne Dame Dood.

saskia_kim.jpg                     lois.jpg 

Na dit spel gingen we naar het bos om een ruilspel te spelen .Ondertussen had de leiding eten gekookt zodat we toen we terug kwamen meteen konden eten. Na het eten konden alle kinderen iets voor hen zelf doen. Wij bereiden ondertussen wat spelletjes voor om daarna de film ‘The day after tomorrow’ te gaan kijken. De kinderen gingen naar bed en wij gingen toen nog een reflectortocht uitzetten. Toen ze bijna sliepen brulden we ze weer uit bed voor de tocht. Met slaperige koppen kwamen ze na een poosje weer terug, dronken nog wat en doken hun bed in.

Om 9 uur de volgende morgen werd iedereen weer wakker gemaakt. Na het ontbijt moesten ze huisjes bouwen van suikerklontjes en pindakaas. We beoordeelden ze op originaliteit, teamwork en het resultaat.

 felix_friso.jpg   veel.jpg

Kim en Anne hadden uiteindelijk gewonnen met de strijd tussen de verschillende 2-tallen. Volgens ons was het een heel geslaagd kamp, we hopen dat de rest dat ook zo vond!!!

Groetjes, Saskia v.d., Dorian en Lois

groepsfoto2006.jpg
+ Amber en Menno (Waren al weer naar ander feesie)