1eplek25 november waren er weer de regionale volleybal wedstrijden georganiseerd door onze eigen groep. Dit hele festijn werd gehouden in het sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. Dit jaar deden er maar liefst 7 verschillende scoutinggroepen uit de regio mee. Nadat iedereen zich in sportkleding had gehezen kon er begonnen worden met volleyballen. In totaal waren er 16 teams die allemaal voor de 1e plaats gingen. De Schutgraaf had de laatste 2x de wisselbeker gewonnen en als ze hem dit jaar weer winnen mogen ze de beker houden. Of het ze gaat lukken lees je door op de knop lees verder te klikken.

De 16 teams waren verdeeld in 2 poule’s. Er werden in totaal per poule 7 wedstrijden van een kwartier gespeeld. Dit was een hele opgave voor alle scoutjes om dit vol te houden aangezien het behoorlijk warm was in de sporthallen van valkenhuizen. Wanneer een wedstrijd was afgelopen hoorde je de door sommige welgevreesde toeter. Je kon dan meteen zien welke teams er hadden gewonnen aangezien de ene helft van de zaal zat te juichen en de andere helft uiteraard niet.

Na 7 spannende wedsrtijden te hebben gespeeld waarbij sommige werden beslist in de laatste seconden of met maar een enkel puntje verschil kwamen er uit beide poules een winnaar naar voren. Dit was het 1e team van de Aerendheem en het team van de Schutgraaf. Gaan de Schutgraaf het dan toch flikken om 3 x op rij te winnen?

Ronnie
Schutgraaf

 

Na een korte pauze werden de finales gespeeld. De 1e van poule A moest tegen de 1e van poule B. etc. De finale was zeer spannend. De Schutgraaf had 2 hele sterke volleybalsters achterin hun veld staan die het hele veld doorrende om alle ballen weer terug over het net te slaan.

Op een gegeven moment kwam de Aerendheem met een paar puntjes voor te staan waardoor de spanning bij de Schutgraaf aanzienlijk toenam en ze niet zo geconcentreerd meer waren. Het Aerendheemteam maakte hiervan gebruik en kwam opeens op 10 punten voorsprong. Toen begon de tijd te tikken….. De Schutgraaf maakte nog een paar punten maar het mocht helaas niet meer baten. En daar was dan die welgevreesde toeter!!!! Archhh$%#! en weer zag je de helft van de zaal juichen.

Finales

Schutgraaf
Zaal

Kortom, het was weer een geslaagde dag wat ons betreft. Natuurlijk wordt het volgend jaar net zo leuk en hopen we dat jullie allemaal weer meedoen!!

 

uitslagen2006