Deze week waren de Scouts & enkele Explorers op ZomerKamp bij de Waterberg in Arnhem. Door de omstandigheden vanwege het Coronavirus ging het allemaal anders dan oorspronkelijk gepland. Toch kijken we terug op een zeer geslaagde week!

Dit kamp stond -hoe kan het ook anders- in het teken van Corona. De Scouts & Explorers hebben volop onderzoek naar dit virus gedaan. Dit gebeurde het gehele kamp in de volgende twee teams: De Verenigde Staten en China. Het onderzoek begon met de vraag hoe het virus is ontstaan. Nadat dit duidelijk was geworden hebben ze vervolgens gekeken naar de verspreiding van het virus en het virus uiteindelijk zelfs weten te stoppen met een heus vaccin! Als laatste stap in dit onderzoek hebben de we samen gekeken hoe we in de toekomst de uitbraak van een nieuwe pandemie kunnen voorkomen.

Toen dit onderzoek was afgerond hebben we tot slot gekeken naar een evenement wat ook niet doorging vanwege Corona: de Olympische Spelen. Tegen het einde van het kamp hebben we een eigen variant hierop gespeeld: de Olympische Waterberg Spelen. Hierbij hebben we een aantal bekende en minder bekende Olympische sporten gespeeld. En natuurlijk mochten de medailles hierbij niet ontbreken.

Wij, de leiding, vonden het een leuk kamp en willen jullie bedanken voor jullie actieve deelname aan dit alternatieve zomerkamp. Iedereen een fijne & gezonde vakantie toegewenst en tot volgend seizoen!