Afgelopen weekend hadden de Scouts WeekendKamp. Dit weekend werden zij door middel van verschillende activiteiten en opdrachten echte Vikingen!

Vrijdagavond

Vrijdagavond rond 20:30 uur was de aftrap van het kamp. Toen de Scouts waren gearriveerd bij de blokhut werden zij welkom geheten door hun Vikingmeesters. De Scouts kregen een korte introductie en begonnen daarna meteen met de eerste activiteit: het maken van een schild en zwaard. Deze twee attributen vormden de basis voor het gehele weekend.

Nadat de Scouts deze eerste missie hadden volbracht gingen ze naar het Viking-bos.

Hier moesten ze namelijk opzoek naar de lichtjes. Thor -dondergod uit de Noorse mythologie- was al zijn licht kwijt geraakt en zat nu dus in het donker. Nu klinkt dit natuurlijk als een gemakkelijke opdracht maar het bleek toch wat moeilijker te zijn dan gedacht. De lichtjes moesten namelijk worden teruggebracht zonder dat de Scouts werden gezien door de Vikingmeesters.

Toen alle lichtjes weer waren terug waren bij Thor, kon hij met een gerust hart gaan slapen. Ook voor de Scouts was het inmiddels bedtijd.

Zaterdag

Nadat we hadden ontbeten ging de Vikingmissie weer verder. De Scouts moesten nu ook opzoek naar de hamer van Thor. Deze hamer was te vinden in het midden van Doodshoofdeiland. Maar om hier te komen moesten er eerst enkele beperkingen worden overwonnen. Dit eiland was namelijk beschermd door de vier oerelementen (lucht, water, vuur en aarde). Door middel van verschillende opdrachten konden de Scouts deze elementen overwinnen en zo de toegang tot de hamer krijgen.

Inmiddels was het al weer middag geworden en was het dus tijd om te lunchen en op te warmen in de blokhut.

Na deze pauze stond alweer de volgende activiteit op het programma. Vikingen moeten natuurlijk ook hun route-technieken beheersen. De Scouts werden opgesplitst in twee groepen en liepen via verschillende route-technieken een kleine tocht. Toen zij een uur later bijna klaar waren met de route, waren ze aangekomen bij het bowlingcenter. We gingen namelijk een potje bowlen!

Iedereen heeft zich lekker kunnen uitleven en hier een daar werden er spares en zelfs een aantal strikes gegooid. De tijd in het bowlingcenter vloog voorbij en helaas moesten de Scouts toch echt weer terug naar de blokhut.

Eenmaal daar aangekomen was het al weer tijd om het avondeten te gaan voorbereiden. Er werd een lekkere pasta pesto bereid die even later binnen een mum van tijd werd opgegeten.

Na het avondeten legden de Scouts de laatste hand aan het schild en was er tijd om even bij te komen van het intensieve programma.

We sloten de avond af met de toepasselijke film “Thor”.

Zondag

De dag begon met een uitgebreid ontbijt. Er waren verschillende soorten brood en er werden ook eieren gebakken. Hierna was het weer tijd om aan de slag te gaan. De laatste opdracht om een echte Viking te worden was namelijk een fort pionieren. Er werden twee teams gemaakt en de Scouts gingen enthousiast aan de slag.

Toen de forten af waren was het tijd voor iets lekkers. De Scouts werden verrast met wentelteefjes. Nadat alle magen waren gevuld, sloten we het kamp af met een potje trefbal. Hierbij konden de Scouts gebruik maken van hun gepionierde fort en hun gemaakte schilden.

We willen jullie bedanken voor jullie enthousiasme tijdens het kamp en wensen jullie alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe.

Tot volgend jaar bij de nieuwjaarsborrel!