JENS.JPGHallo,

We begonnen met openen Martijn werd geinstalleerd bij de Esta’s. De scouts gingen een vuurtje maken en broodjes bakken. LEKKAH! mijn broodje was de 1e keer aangebrand.

hoe dat kwam:
ik had eerst een stok gezocht, eigenlijk Ignace. o, nee het zat zo eerst hadden we vuur gemaakt en toen had ik een stok gezocht. nou, eigenlijk Ignace daarna zei Friso dat de stok niet goed was maar robert zei van wel uiteindelijk heb ik de stok toch gebruikt. Vervolgens  heb ik hem door Ignace laten slijpen want  dat wou ( wilde  )  hij wel doen voor mij.  De eerste keer had ik zelf het deeg om de stok gedaan het broodje was na 5 minuten nog steeds niet AANGEBRAND!!!

Als je wilt lezen hoe het verder ging klik dan op lees meer….

na 10 minuten eindelijk wel. toen het broodje klaar was heb ik de helft weer teruggegooid in het vuur! maar de rest van het broodje was wel LEKKAH! het tweede broodje had ik de zelfde stok gebruikt alleen marieke suk het deeg om mijn stok gedaan, het was ook iets minder deeg. na 5 minuten was dit broodje ook NIET AANGEBRAND en na 10 minuten was hij klaar en nog steeds NIET AANGEBRAND! dit broodje was dus wel goed gelukt!! en waarschijnlijk kwam dat niet omdat marieke het deeg erom had gedaan niet omdat Ignace en robert mij hadden geholpen bij het uitkiezen van een stok. Nee, omdat ik zo’n goeie ( goede ) bakker ben!! en dit was zo eigenlijk de hele middag, m’n zeikverhaal is afgelopen en ik heb zin om naar huis te gaan want het is al 5 voor 5 en ik moest ook nog sluiten als je dat graag wil ( wilt ) weten.

Jens.