Na een paar weken geen opkomst in de blokhut te hadden gehad stond er afgelopen zaterdag toch weer een opkomst voor de Scouts gepland. Vanwege het Coronavirus hebben de Scouts namelijk voor het eerst een digitale opkomst gehouden.

Nadat iedereen was ingelogd op Teams, legde de leiding uit wat we gingen doen. Er stond een heuse Urban Scout Battle (USB) op het programma.

Toen de groep in twee teams was verdeeld kon de battle beginnen. Er waren lange en korte opdrachten die de Scouts zelf of in hun team konden uitvoeren.
De leiding had een extra spelelement toegevoegd, namelijk dat een aantal opdrachten zo snel mogelijk moesten worden uitgevoerd. Ook werden er tijdens het spel nieuwe opdrachten toegevoegd aan het spel.

Een paar voorbeelden van opdrachten waren: Maak een logo voor jullie team & maak een kettingreactie. Ook konden de Scouts deelnemen aan een Corona-Kahoot.

De hele middag werd er druk via Teams en WhatsApp overlegd en veel gelachen om zoveel mogelijk opdrachten tot een goed einde te brengen.

Aan het eind van de middag kon er maar één team de winnaar zijn: Team #1, Maartje, Alex, Felix, Bram en Ole.

Het was een geslaagde eerste digitale opkomst!