Afgelopen weekend was het weer zover, de Scouts hadden het jaarlijkse Kersterklaaskamp. Dit jaar stond het kamp in het teken van Mister X!
(voor alle foto’s klik hier)!

Vrijdag 14 december

Toen alle ouders weer naar huis waren vertrokken, werden de Scouts gebeld door ene mister X. Hij had die middag op internet gelezen dat er dit weekend een aanslag op de kerstman zou worden gepleegd. Dit zou niet zo mooi zijn, aangezien de kerstman op zondagochtend bij de Scouts langs zou komen. Ook was mister X ervan overtuigd dat de daders de bom al in de blokhut hadden verstopt… Om uiteindelijk de bom te kunnen vinden, konden de Scouts bij elke activiteit hints verdienen, om zo dit weekend tot een goed einde te brengen.

’s Avonds speelden de Scouts eerst een online handelsspel. Als de Scouts hiermee genoeg geld zouden verdienen, zouden ze meteen een eerste hint krijgen. Na het handelsspel stond de volgende activiteit op het programma:de dropping!

Rond 23:00 uur werden de Scouts op de Posbank afgezet. Ze moesten via de 3 posten, zoals op de kaart hieronder te zien is, weer terugzien te komen bij de blokhut. Bij elke post hing er een cijfer. De 3 cijfers samen vormden de eerste code voor een kistje, waarin 2 puzzelstukken van een kaart bleken te zitten.

Zaterdag 15 december

De Scouts werden ’s ochtends getraind op overlevingstechnieken. Zo mochten de Scouts buksschieten en mochten ze ook een gespannen touw doorbranden. Ook hier konden de Scouts weer een hint verdienen.

Toen de Scouts de overlevingstechnieken onder te knie hadden, was het tijd voor een lekkere lunch. Er werden broodjes boven het gemaakte vuur gebakt en er waren knakworstjes!

Vanwege de goede prestaties, was het weer tijd voor een hint! Deze hint bleek alleen wel wat cryptisch te zijn. De hint was namelijk een kaart, met een pijl precies voor de Christoforis. Om erachter te komen of deze scoutinggroep hier iets mee te maken had, besloten een aantal Scouts om de Christoforus te bellen. Helaas bleek dit niet zo te zijn en moesten de Scouts weer verder opzoek.

’s Middags werden er een aantal spellen gespeeld. Als eerste speelden de Scouts Elven van Wakkerdam. Daarna gingen de patrouilles aan de slag met een reeks opdrachten, om weer een hint te verdienen.

Als avondeten werden er wraps gegeten. Ook hadden de Scouts inmiddels weer een nieuw kistje gevonden met weer een aanwijzing:


Verder stond er ’s avonds een film op het programma. De Scouts waren wel toe aan een relax-momentje.

Zondag 16 december

De Scouts hadden tot 12:00 uur om de geplande aanslag op de kerstman te voorkomen. Na het uitgebreide ontbijt, gingen de Scouts in overleg. Alle verdiende hints en informatie werd bij elkaar gelegd en op het eind werd er een oleaat gevonden.            

Na lang gepuzzel en gezwoeg kwamen de Scouts uit op een locatie, niet ver van de blokhut. Hier vonden ze uiteindelijk de bom……..

Toen de bom was “ontmanteld”, gingen de Scouts terug naar de blokhut. Daar troffen ze de kerstman! Ze konden hem geruststellen, de bom was onschadelijk gemaakt.

De Scoutsleiding hoopt dat jullie een gezellig weekend hebben gehad! We wensen jullie fijne feestdagen en zien jullie graag op 5 januari bij de nieuwjaarsborrel!

Geschreven door Laurens-Jan