Het is alweer een paar maanden geleden, maar ook de Scouts hebben eind vorig jaar een Kersterklaaskamp gehad.
Van vrijdagavond 16 tot en met zondagmiddag 18 december namen de Zwarte Pieten van Sinterklaas en de Elfjes van de Kerstman het tegen elkaar op. Welk team mag zich het komende jaar “Beste Cadeaubezorgers” noemen? Lees verder voor foto’s en de uitslag…

>> VOOR DE FOTO’S, KLIK HIER <<
N.B.: Het was een gezellig druk kamp maar het gevolg is dat er helaas niet heel veel foto’s zijn.

Vrijdag 16 december
Na de thema-inleiding was allereerst een variant op Het Grote Sinterklaasspel aan de orde, gecombineerd met een variant op het Draculaspel. De Zwarte Pieten (Floris-Luc, Huub, Guus, Floris en Daniël) en de Elfjes (Peter-Paul, Noah, Maartje, Quinten en Elise) gingen in de blokhut op zoek naar cadeautjes. Ondertussen probeerden ze elkaar te saboteren. De strijd, die enkele uren duurde, draaide uit op een gelijkspel. Eerste tussenstand: ZP ½ – ½ E.
De Zwarte Pieten en de Elfjes gingen hierna slapen, vastberaden om de volgende dag wél van de tegenpartij te winnen.

Zaterdag 17 december
Na het ontbijt was het tijd voor Het Grote Schoorstenenspel. Beide teams moesten met behulp van pionnen op een spelbord bezems zoeken om zo ‘toegang’ te krijgen tot schoorstenen. Eenmaal aangekomen bij een schoorsteen, lag of hing daaronder respectievelijk een schoen of een sok. Afhankelijk van bij welk team je hoorde, kreeg je wel of niet punten hiervoor.
Halverwege dit spel werden buiten ook nog wat activiteiten gedaan; alle Scouts mochten één voor één met een luchtbuks op een (papieren) kerstboom schieten en ook moesten de teams omstebeurt een paar van hun teamgenoten geblinddoekt door een doolhof begeleiden, op zoek naar cadeaus.
De Zwarte Pieten waren erg op dreef. Ze wonnen Het Grote Schoorstenenspel, bleken de beste schutters te hebben en waren ook het beste in staat om geblinddoekt te zoeken naar cadeaus. Tussenstand: ZP 3½ – ½ E.

‘s Middags werd er een tocht gelopen door de nabije omgeving van de blokhut. De Zwarte Pieten en de Elfjes liepen allebei een andere tocht, maar voor beide teams was het doel hetzelfde: Zo snel mogelijk lopen en alle opdrachten (zoals pakketjes ophalen) succesvol uitvoeren.
Het ‘zo snel mogelijk’ gedeelte was blijkbaar alleen begrepen door de Zwarte Pieten. De Elfjes kwamen namelijk véél later aan. De tussenstand werd hierdoor ZP 4½ – ½ E.

Er werd een tijdelijke vrede gesloten. Beide teams gingen eten snijden want die avond gingen we gourmetten. Na de voorbereidingen te hebben gedaan, is er lang en uitgebreid gegeten. De Scouts waren wel toe aan wat rust (en sommige kleine Scouts kunnen nog verrassend veel eten).

Toen de afwas eenmaal was gedaan, begon het avondprogramma: Casino. Hiervoor kwamen Chris, Marco en Marije meehelpen. Naast spellen zoals roulette en blackjack was er ook eens in de zoveel tijd een loterij. Daarnaast konden extra fiches geleend worden bij de bank. De Elfjes waren helaas nogal goed in hun fiches kwijtraken aan de Zwarte Pieten maar zo win je dus niet. Tussenstand aan het eind van de avond: ZP 5½ – ½ E.

Zondag 18 december
De volgende ochtend stond geheel in het teken van dingen bakken zoals zandkoekjes en pepernoten. Na een paar uur noeste arbeid werden de creaties van de Zwarte Pieten toch als het mooiste beoordeeld en daarmee was de eindstand van Kersterklaaskamp 2016 bekend: ZP 6½ – ½ E.

De Zwarte Pieten mogen zich dus een jaar lang “Beste Cadeaubezorgers” noemen. Zij kregen allemaal een prijs mee (en de Elfjes een troostprijs) en binnen elk team werden de gemaakte koekjes verdeeld.
Oh ja en er werd nog snoep uitgedeeld aan beide teams. Heel veel snoep. Bergen snoep. Echt ontzettend veel snoep, wow, niet normaal.

De Scoutsleiding hoopt dat alle aanwezige Scouts een mooi kamp hebben gehad. Verder willen we nogmaals Chris, Marco en Marije hartelijk bedanken voor hun hulp op de zaterdagavond!