KersterklaaskampEigenlijk was Sinterklaas alweer vertrokken richting Spanje, maar op verzoek van de Scouts keerde hij nog even terug. Het jaarlijkse Kersterklaaskamp moest namelijk nog gehouden worden, en zonder Sinterklaas kan dit natuurlijk niet!

Om tijd te besparen, hadden de Scouts zelf cadeaus gekocht. Toen het kamp op vrijdagavond 14 december begon, gingen we namelijk Het Grote Sinterklaasspel spelen. Dit is een soort van dobbelspel waarbij cadeaus constant van eigenaar wisselen. Dit jaar was een iets aangepaste variant verzonnen; er was ook een onderdeel van het spel in het bos.

Bijna alle Scouts waren er al vrijdagavond en de aanwezigheid van een tafel vol met cadeaus zorgde natuurlijk dat ze alle kanten op stuiterden. Het Grote Sinterklaasspel liep nogal uit en toen het voorbij was, gaf de klok 01:15 uur aan! Hoog tijd om naar bed te gaan, dus.

Klik op “Lees meer” voor de rest van het artikel.

De volgende ochtend was het om 08:30 uur nog muisstil — een unicum! Na het ontbijt werd een handelsspel gedaan waarbij de Scouts in de voor hun bekende patrouilles (Valken en Wolven) materialen moesten verzamelen om een vloot te bouwen. Elke vloot moest natuurlijk ook voorzien worden van wapens (torpedo’s, dieptebommen, enz.) en toen dit gedaan was, gingen we meteen verder met een variant van Levend Zeeslag. Zie ook de foto’s. De zuurverdiende (speciale) wapens konden gebruikt worden om de vloot van de vijand als eerste tot zinken te brengen. Na deze spannende zeeslag, waarbij de Wolven volledig verwoest werden door de Valken, was het lunchtijd.

Zoals iedereen al wist, zouden we een kleine fietstocht houden. Dit stond direct na de lunch op het programma. We gingen naar park Sonsbeek en ergens onderweg stopten we bij een veldje om een speciale variant van voetbal te spelen. Opnieuw werden de Wolven keihard in de pan gehakt (het zat niet mee die dag) en om de nederlaag te verwerken, fietsten we maar weer door naar het park. Het fietsen ging niet heel rap, maar dat was niet erg. Bij het park aangekomen liepen we een eindje totdat we een geschikt grasveld hadden gevonden. Na een paar korte spelletjes was het alweer tijd om te beginnen aan de barre terugtocht.

Eenmaal bij de blokhut aangekomen, gingen de drie oudste Scouts onder begeleiding van Martijn eten koken. De rest kon zich vermaken met spellen als Risk, Hotel, Macchiavelli en Jungle Speed. Het avondeten was zeer gevariëerd; behalve bami, nasi, tjap choi en/of fu yung hai en natuurlijk ook bijbehorend groenvoer.

Door naar het bos voor het avondspel. Om even uit te razen, was een vrij simpel spel bedacht: Tijdens Kerst eten best veel mensen een konijn, maar konijnen moeten natuurlijk eerst gevangen worden. Alle Scoutsleiding namen de rol van konijn op zich en liepen (of renden), enigszins verlicht door breaklights, door het bos. De Scouts hadden een halfuur de tijd om alle konijnen te vangen (leiding tikken om zo een ‘bewijspapiertje’ te krijgen) en dat viel niet mee. Een paar Scouts kwamen tijdens de achtervolging van Konijn Chris vast te zitten in struikgewas en slechts één Scout (Daan) was er in geslaagd om alle drie de konijnen te vangen.

Tegen het einde van het spel was het alweer bijna 22:00 uur. Terug naar de blokhut. Als afsluiter hebben de Scouts zaterdagavond Skyfall gekeken en iets na 00:30 uur lag men in bed.

Op zondagochtend lag bijna iedereen nog om 10:00 uur (!) te slapen. Ongekend, maar het werd toch wel écht tijd om op te staan. Na veel moeite lukte het dan toch om de Scouts uit hun nest te krijgen en nadat alle slaapspullen waren opgeruimd, was het tijd voor de Royale BrunchTM. Croissantjes, pistoletjes, kruidenboter-stokbrood, het was er allemaal. Na het afruimen van de tafels gingen de Scouts buiten even één-keer-aanraaks spelen terwijl twee der leiding binnen het lokaal inrichtten voor de volgende activiteit: Kaarsen maken. Na zo’n twee uur kaarsen te hebben gemaakt, werd het kamp afgesloten met een potje traditioneel bankenvoetbal. Alle Scouts hebben zich zo te zien prima vermaakt en iedereen had een berg zooi aantal cadeaus om mee naar huis te nemen. En Sinterklaas zag dat het goed was.