Van 30 mei t/m 2 juni mei zijn de Scouts op Hemelvaartkamp geweest naar labelterrein ST. Walrick; een erg mooi natuurgebied nabij de Overasseltse vennen.

Donderdag 30 mei
Iets na half tien ’s ochtends vertrokken de Scouts fietsend naar labelterrein St. Walrick. Hoewel het nog wat regenachtig weer was, zat de stemming er bij de Scouts goed in. De Scouts fietsten over een rustige route richting Nijmegen. Vanaf Nijmegen sloot ook Ignace (die meeging als hulpleiding) aan. Vrij snel daarna kwamen we aan bij het kampeerterrein. Dit jaar kregen we een ander (maar minstens zo fraai) veldje toegewezen dan waar we normaal op kamperen. Nadat de Scouts goed geluncht hadden, was het tijd om de tenten op te zetten en de keuken te pionieren, wat toch altijd weer best veel tijd kost.

Hierna begonnen we dan ook meteen met het voorbereiden van het avondeten. De eerste avond aten de Scouts pasta met gehakt en groente en geraspte kaas. Met vla als toetje, was het tijd voor de introductie van het kampthema: Oostenrijk; met oog op het komende buitenland kamp.

Dit kamp kregen de Scouts namelijk elk een perceel om een berghut  op te bouwen. Gaandeweg het kamp was het de bedoeling om de berghut zoveel mogelijk te upgraden, door er bijvoorbeeld een groot terras of zonnepanelen op te plaatsen. Des te beter de berghut, des te meer de berghut waard werd.  Door middel van activiteiten en spellen, gedurende het kamp, konden de Scouts geld verdienen om zoveel mogelijk upgrades te kopen. Hierbij werd er aan de winnaar van de betreffende activiteit natuurlijk het meeste geld uitgekeerd.

Als eerste activiteit stond een pot kubbs op het programma. Hierbij hebben Daniël, Melle, Casper en Tristan al meteen een goed bedrag aan geld weten te winnen voor upgrades.

Omdat het een lange dag was, besloten de Scouts om hierna naar bed te gaan.

Vrijdag 31 mei
Vandaag waren de Scouts al erg vroeg op. Daardoor konden we rond 8:15 uur al aan het ontbijt beginnen. Daarna gingen de Scouts als energizer een heuse pot frisbeeën. Daarna gingen de Scouts verder met hun berghut. Een berghut is natuurlijk niks zonder vlag; en daarom mochten de Scouts elk een vlag maken voor hun eigen berghut.

Na de lunch gingen de Scouts Het Jachtseizoen, Van StukTV spelen op het kampeerterrein. De Scouts werden verdeeld in twee teams. Via de app kregen de hunters elke 5 minuten de locatie van de boeven door. Toen beide teams de rol van hunters hadden gespeeld, was het tijd voor de derde en laatste ronde: Leiding V.S. Scouts. De Scouts waren de leiding een aantal keer te snel af, maar in de laatste 2 minuten hebben de leiding, de Scouts toch weten te pakken!

Nadat iedereen weer op adem was gekomen, was het tijd voor de Random Walk. Hiervoor waren er  25 vragen over Oostenrijk bedacht en deze verspreid over het terrein opgehangen. Bij elke vraag was er keuze uit een aantal letters. De Scouts die alles goed hadden hebben daaruit de volgende slagzin gekregen: “Dornbirn wordt fantastisch!”.

Als avondeten werden er gebakken aardappeltjes met spekjes, boontjes en schnitzels gegeten. De rest van de avond werd er rond het kampvuur gezeten en Weerwolven van Wakkerdam gespeeld.

Zaterdag 1 juni
Ook de laatste volle dag van dit HemelvaartKamp was goed gevuld! Meteen na het ontbijt stond er een tocht op het programma. De Scouts werden in twee teams verdeeld en gingen vanaf het kampeerterrein op weg met een routeboekje en kompas. Ook moesten ze hun sportkleding meenemen. De Scouts zouden namelijk op de geheime locatie X moeten aankomen, waar dit goed van pas zou komen. Helaas liepen de Scouts iets minder snel dan gepland, waardoor Bart ze op het laatste stuk heeft opgepikt.

Eenmaal aangekomen op de eindlocatie van de tocht, stonden er warme knakworstjes voor de Scouts klaar. Na een lekkere lunch kregen de Scouts te horen waarom we hier waren; we gingen namelijk klimmen!

Die middag werd er heel veel geklommen door menig Scout. Via verschillende kleuren-routes was er genoeg uitdaging voor iedereen!

Weer terug op het kampeerterreinen, was het tijd om het eten te gaan voorbereiden. Als laatste avondmaaltijd van dit kamp, stond er een BBQ op het programma. Nadat het ons was gelukt om de briketten echt goed aan te krijgen, werd er lekker gegeten. Na het eten begonnen we met het afbreken van het pionierwerk. Daarna hebben de Scouts de finale van de Champions League gekeken. Als afsluiter speelden de Scouts een pot Weerwolven van Wakkerdam.

Zondag 2 juni
Vandaag was alweer de laatste dag, wat natuurlijk ook het opruimen met zich meebrengt.

Na het ontbijt werd het terrein is snel tempo afgebroken. Nadat de Scouts eerst hun eigen bagage en tent hadden afgebroken, was er nog tijd over voor een aantal potjes Jungle Speed. Ook werd er een laatste hand gelegd aan de berghutten. Maar helaas was het toen echt tijd om weer naar Arnhem te vertrekken. Toen we weer (heelhuids) waren aangekomen op de blokhut, was het tijd voor de eindstand van de Berghutten:
Matthijs heeft met ruim 3000 punten verschil gewonnen! Verder is er een gedeelde 3e plek voor Daniël, Melle en Feike.

Wij, de Scoutsleiding, willen de Scouts enorm bedanken voor hun enthousiasme en deelname aan dit kamp. Hopelijk vonden jullie het net zo leuk als wij!