Ter voorbereiding op de Regionale Scoutingwedstrijden (“RSW”) hebben de Scouts op 18 maart een heuse RSW-voorbereidingsopkomst gehouden van 14:00 t/m 22:00 uur. Klik op “Lees meer” voor foto’s en een kort verslagje van wat er zoal is gedaan die dag.

>> VOOR DE FOTO’S, KLIK HIER <<

Na een korte uitleg over de standaard opzet van de RSW gingen de Scouts in patrouilles tenten opzetten. Dit ging vrij snel en ook het afbreken van de tenten was zo gebeurd.
Binnen werden na een korte pauze een paar knopen uitgelegd om buiten meteen in de praktijk toe te passen: Het was namelijk de bedoeling dat elke patrouille een keuken ging pionieren.

Dit liep echter nogal uit. Om 17:00 uur arriveerde Marije om het Scoutsteam te versterken maar het duurde nog ruim een uur voordat de keukens af waren… En toen moest er nog gekookt worden!
Het werd donkerder en donkerder en helaas was niet iedereen meer even gemotiveerd. Ondanks dat alles wisten beide patrouilles uiteindelijk een maaltijd te leveren: Rijst met gemarineerde kip, gekruide sperziebonen en satésaus. Omdat het inmiddels al véél later was dan gepland (en buiten dus donker) gingen we binnen eten.
Na één en ander te hebben opgeruimd hebben de Scouts nog de film Inside Out gekeken en iets na 22:00 uur was de opkomst afgelopen.

Inmiddels is bekend dat Maartje, Guus, Floris, Matthijs, Elise, Melle en Tom het op 7, 8 en 9 april op de Waterberg gaan opnemen tegen 35 andere patrouilles tijdens de RSW. Wij wensen hen alvast veel succes!

Special thanks to Marije voor haar onmisbare hulp tijdens de RSW-voorbereidingsopkomst!