NSD_01.jpgOp 25 maart was er weer een Nationale Scouting Dag. Ook is onze groep 95 jaar geworden. Voor deze dag waren ook alle ouders en andere belangstellende uitgenodigd om een keer een kijkje te nemen in "de keuken"van onze scoutinggroep.  ‘s ochtends  zijn de leiding en Explorers druk bezig geweest met de opbouw van diverse dingen. Na vele grijze wolken te hebben zien overvliegen en hier en daar een klein buitje hebben we toch de hele middag zon gehad! Na het openenen begonnen we met een potje Hollandse leeuwen!! Daarna werdt de grote menigte opgedeeld in verschillende groepjes. Met deze groepjes moest er een soort speurtocht gelopen worden.
 

Voor elke speltak was er een verschillende speurtocht gemaakt. Zo was er voor de Bevers een fototocht en voor de Scouts een tocht met diverse tochttechnieken erin. Onderweg kwamen ze posten tegen waarbij ze een opdracht uit moetsen voeren.

Post 1
Hier leerde iedereen hoe je nou precies een 3-poot moest maken. Omdat Bevertjes nog een beetje te jong zijn om te pionieren moesten hun met behulp van een beverkompas marshmallows in het bos zoeken. Nadat iedereen een driepoot gemaakt had konden ze weer verder gaan met de speurtocht.

NSD_03.jpgNSD_02.jpg

 

 

 

 

 


Post 2

Hier kreeg men even de tijd om uit te rusten. Iedereen kreeg wat te drinken en een snoepje erbij. Tevens kregen de Bevers hun prijsvraag te horen. deze was;

op welke foto in het routeboekje staat een echte hond afgebeeld?

Post 3
Op post drie gingen de Bevers en Esta’s een lekker potje buskruiten. De Scouts mochten hier buksschieten. Ook de ouders probeerde hun beste schot te laten zien wat voor mooie en hilarische beelden zorgde

NSD_04.jpg

NSD_05.jpg

 

 

 

 

 


Post 4
Hier moest elk groepje hard aan het werk om hun eigen hout te zagen en hakken. Dit hout hadden ze dan weer nodig om vuur mee te maken. Ook hier kregen de ouders een spoedcursus houthakken waarbij sommige erachter kwamen dat ze beter hout konden hakken dan ze ooit gedacht hadden.

NSD_06.jpg NSD_07.jpg

 

 

 

 

 

Na de hakpost liep men terug naar de blokhut waar elkj groepje zijn eigen vuurtje en driepoot moest maken. ieder groepje kreeg een pan en groene zeep waarmee ze dan popcorn moetsen maken. De jury beoordeelde dan de kwaliteit van het popcorn.

Naar lang overleg van de jury heeft het volgende groepje gewonnen; 

NSD_08.jpg