er.jpgHet thema van het kamp was Expeditie Robinson. De bedoeling van het kamp was zoveel mogelijk punten te verzamelen. Dit kon je doen door allerlei verschillende spellen te spelen en deze te winnen. Zo werd bijvoorbeeld je uithoudingsvermogen op de proef gesteld door middel van je arm zo lang mogelijk gestrekt de lucht in te houden. Verder werdt iedereen getest op snelheid, kracht en denkvermogen. Voor elk onderdeel vielen veel punten te behalen.

Elke dag werd er ook een bofferd gekozen. Dit werd gedaan door middel van diverse spelvormen zoals konijntje, konijntje of gewoon simpelweg wie het snelst 5 schelpen had gevonden. Degene die hier het beste was, was voor die dag de bofferd. Dit houdt in dat je bij je ontbijt meerdere luxere artikelen op je brood mocht smeren en je een croissantje en een gekookt eitje bij je ontbijt kreeg. Ook hoefde je de hele dag niet te corveeën. Echter moest je wel die dag in het logboek schrijven.

Eilandraad-1.jpg Eilandraad-2.jpg

Ergens op de dag werd ook de immuniteitsproef gedaan. Door deze proef te winnen kon je die dag niet weggestemd worden door de rest van de kinderen. Dit wegstemmen gebeurde elke avond en werd de eilandraad genoemd. Hier moest iedereen een persoon kiezen die hij wilde wegstemmen. Hierbij moest men wel een reden geven van het wegstemmen. Degene die werd weggestemd zou eigenlijk naar huis moeten. Maar omdat het ons niet zo verstandig leek om ouders om 23:00 ‘s avonds te gaan bellen om hun kind te komen ophalen hebben we ze maar wat minpunten gegeven.

Saskia_emmer.jpg bungee.jpg

De laatste dag zijn we naar een zandvlakte gegaan en hebben daar een tal van spelletjes gedaan zodat mensen die ver achter lagen toch nog de kans kregen veel punten te behalen. ‘s Avonds was dan eindelijk de eindstrijd. De beste 3 gingen tegen elkaar strijden. Dit waren Saskia, Menno en Marieke. Allereerst werd begonnen met een hindernisbaan. Saskia kwam hier secondes tekort waardoor ze afviel uit de race voor de Expeditie Robinson titel.

 

Marieke en Menno bleven over en gingen strijden om de titel. Dit deden ze door allebei aan een tafel te gaan staan waar een kaarsje op brandde. Wanneer het kaarsje was uitgebrand moesten ze op een muntje slaan. Wie het eerst op het muntje sloeg had gewonnen. Helaas voor Menno waren de reflexen van Marieke aan het einde van het kamp beter dan die van hem, waardoor Marieke ervandoor ging met de titel Robinson 2006.

 

eindspel.jpg
 Marieke Gefeliciteerd!!!!