Dracula!!Op zaterdag 12 april stond er weer een lange opkomst op het programma voor de Scouts. De aanvankelijke naam van deze opkomst was De Late Opkomst maar algauw werd duidelijk dat er iets heel erg griezeligs aan de hand was:

De Vorst der Duisternis was teruggekeerd!!

Toch waagden twaalf Scouts het om op deze noodlottige zaterdagavond naar de blokhut toe te komen, wetende dat Graaf Dracula hier ergens rondwaarde.

Eerst gingen de Scouts een film kijken—elk beetje informatie helpt namelijk om een vampier te doden. Hierna was het echter menens want het Grote Dracula Spel begon…

Tot ieders grote schrik was Graaf Dracula één van de Scouts, maar niemand wist wie! De Scouts moesten in de blokhut op zoek naar allerlei attributen die tegen vampieren helpen (zoals knoflook, wijwater, houten staak, een kruis, …) maar elk kwartier kon er iemand gebeten worden. Scouts die waren gebeten veranderden ook in bloeddorstige vampieren en het aantal niet-vampieren daalde sterk. De blokhut was verder volgehangen met spinnenwebben (Dracula neemt altijd heel veel rotzooi met zich mee) en dat maakte het natuurlijk veel enger. Het ene moment heb je spinrag in je haar en het andere moment heb je een paar tanden in je nek!

Uiteindelijk was er nog maar één overlevende: Sander. Omdat er een paar belangrijke attributen waren gevonden (zoals het heilige kruis) had hij twee pogingen om Dracula te ontmaskeren. Dit faalde echter; hij kon niet achterhalen dat Suze eigenlijk Graaf (Gravin) Dracula was en dus hebben de vampieren gewonnen.

Dit was alweer het einde van De Dracula Opkomst. Wellicht komt er over een jaar of twee revanche van de niet-vampieren? Of zal de honger van de Vorst der Duisternis ook de volgende keer onstilbaar zijn?