In de blokhut is altijd wel wat te doen. Het Scoutslokaal verven, de washokken vernieuwen, overal zoeken naar schone theedoeken, enzovoorts. Zo nu en dan hebben we echter last van vampieren. De vorige keer was alweer even een tijdje geleden maar afgelopen zaterdag was het dan toch echt weer zover: Graaf Dracula was stiekem de blokhut binnengeslopen.

>> VOOR DE FOTO’S, KLIK HIER <<

N.B.: Tijdens de opkomst was het in de lokalen bijna volledig donker. Dat viel helaas niet zo goed te fotograferen…

Om de blokhut weer vrij te krijgen van bloedzuigend geteisem waren de Scouts opgetrommeld. De ene na de andere aspirant-vampierenjager kwam zich om 18:30 uur melden. Boven in het Explolokaal gingen we Van Helsing kijken om te leren hoe je een vampier kunt doden.

Een crucifix! Dat werkt! De Scouts gingen na de film buiten op zoek naar een crucifix en na deze te hebben gevonden, keerden ze weer terug in het Explolokaal. Daar hoorden zij echter duister nieuws: Eén van de Scouts zelf was Graaf Dracula! Wat volgde was het befabelde Dracula Spel: In rondes van drie minuten moesten de Scouts in de blokhut op zoek naar nóg meer attributen tegen vampieren (houten staak, wijwater, knoflook, …) en Dracula moest intussen stiekem Scouts bijten, zodat zij ook vampieren zouden worden.

Het was een flinke zoektocht in de blokhut want er hingen overal spinnenwebben (Dracula laat altijd veel zooi achter). Zelfs in de kruipruimte onder de vloer van het Scoutslokaal moest gekeken worden. Toch zijn de Scouts er uiteindelijk in geslaagd om Dracula te ontmaskeren. En dat was maar goed ook, want het was alweer bijna 23:00 uur en dus bedtijd. Gelukkig kan iedereen weer rustig slapen want Dracula is wederom verdreven…

…voorlopig…