Dit weekend was het weer zover, de jaarlijkse Arnhemse Winterhike. Ditmaal was het een speciale editie; het was namelijk de 25e keer dat de hike georganiseerd werd.

Van de Aerendheemgroep waren er twaalf deelnemers, verdeeld over twee teams:

Melle, Casper, Alex, Tristan, Feike en Jasmijn liepen onder de naam Team Team de Scoutshike en Rick, Guus, Floris, Matthijs, Daniël en Tom liepen onder de naam Aerendheemse Winter Helden de Explorerhike (voorheen “Gevorderdenhike”).

Zaterdag

De route begon zaterdagochtend in Zelhem.

Onderweg konden teams aan de slag met extra opdrachten. Zo maakten de Scouts een huisje van suikerklontjes en gingen de Explorers aan de slag met een vlog!

Via verschillende soorten routetechnieken kwamen de Scouts en Explorers uiteindelijk aan bij de Roothaangroep in Doetinchem.

‘s Avonds na het avondeten stond er een verrassing op het programma. Bij wijze van verjaardagsfeestje werd iedereen met bussen naar een zwembad in de buurt gebracht. Na het zwemmen werd de dag bij het kampvuur afgesloten.

Zondag

Nadat de Scouts en Explorers waren opgestaan en in recordtijd hun tenten hadden afgebroken (met hulp van de leiding) was het tijd voor dag twee!

Deelnemers van de Explorerhike moesten vandaag hun eigen route uitstippelen d.m.v. het oplossen van puzzels waaruit coördinaten te halen waren en de Scouts gingen weer aan de slag met een aantal routetechnieken. Ondanks dat het weer niet erg meezat, hebben onze Scouts en Explorers het erg goed gedaan. Team Team is samen met een loopgroep van de Markesteen op een gedeelde vierde plek geëindigd van de Scoutshike. In totaal deden twintig groepen aan deze hike mee. Aan de Explorerhike deden negentien groepen mee en de Aerendheemse Winter Helden zijn op de derde plek beland!

De volledige uitslag is hier te vinden: https://kleingelderland.nl/activiteiten/arnhemse-winterhike-2019

Via onderstaande link is het fotoalbum van dit weekend te bekijken: https://kleingelderland.nl/fotoalbums?sgdg-path-c20d85c0=15QpadUTGnNfX2pcBePRMiGtwasO0DVn_/1MnAac81JWwu7OH39GnwM9etEPmCia2JI

Scouts, Explorers, erg goed gelopen!