NSD 2010

Nadat we in 2008 Levend Monopoly en in 2009 verschillede Scouting activiteiten hadden gedaan tijdens de NSD (Nationale Scouting Dag), had het NSD team dit jaar weer een geweldig programma verzonnen. We speelden: Het huis dat gek maakt. Het weer zat ons mee, dit keer geen regen!

Het eerste gedeelte van het programma bestond uit het al-oude Hollandse Leeuwen spelen. De ouders kregen binnen informatie over onze groep (en dat Scouting Nederland 100 jaar bestaat). Nadat de kids zich de longen uit het lijf hadden gerend, liepen we met z’n allen naar de heide in het bos. Daar begon het hoofdonderdeel van de opkomst: Het huis dat gek maakt.

Op de hei liepen verschillende “vossen” (personages) rond. Deze werden uitgebeeld door verschillende leiding (en ouder, Explo en Stam-lid!). Ieder personage wilde een bepaald voorwerp hebben en ruilen voor iets anders. De groepen (bestaande uit Bevers, Esta’s, Scouts en ouders) kregen start objecten mee en moesten deze ruilen om de eind objecten te bemachtigen.

Aangezien niemand (behalve de spelleiding) de volgorde van het spel wist, liep iedereen in het rond om juiste objecten te ruilen. Vandaar de naam; Het huis dat gek maakt. Na afloop van het spel liepen we met z’n allen terug naar de blokhut.

Bij de blokhut aangekomen kon iedereen raden hoeveel bierdoppen er in de kist zaten (zie foto’s). Daan zat er met 5000 doppen het dichtste bij, en kreeg daarom een taart. Ook was er een prijsuitreiking voor het winnende team en mochten alle kids een prijs pakken uit de grabbelton. Bij het kampvuur kon men broodjes bakken.

Volgend jaar wordt het vast weer zo’n succes, het NSD team verzint vast weer iets ontzettend gaafs!