Ook bij de scouting vieren we elk jaar het sinterklaas- en kerstfeest. Dit is samengevoegd tot het Kersterklaaskamp, dat voor de Explorers op 9, 10 en 11 december plaats vond.

Vrijdag 9 december
Het Kersterklaaskamp begon vanaf 20:00 uur op de vrijdagavond. Bijna alle Explorers waren aanwezig. De hele avond speelden we Het Grote Sinterklaasspel. Dit is een soort van ruilspel waarbij de door de kinderen en leiding gekochte cadeaus telkens van plaats wisselen, zowel in als uitgepakt. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk leuke cadeautjes in het bezit te krijgen, terwijl je ook zorgt dat anderen juist niet met de door hun gewilde cadeautjes naar huis gaan.
Rond 23:30 uur gingen de Explorers naar bed.

Zaterdag 10 december
Na een kort nachtje begon de tweede dag van het kamp. Uiteraard was er bij het ontbijt een ei met spek.
De eerste activiteit van deze dag was levend cluedo. Dit spel werd voorbereid door Suze. Het was best lastig voor de Explorers om overzicht te krijgen, dus hadden ze bedacht om het spel gezamenlijk te spelen. Helaas begon het te regenen en besloot de organisatie om het spel in de blokhut af te maken.
Rond half 2 was er tijd voor lunch en werd er enerverende kerstmuziek gedraaid.
Daarna gingen we bowlen. Het viel niet mee om een mooie strike te gooien. Zoals gewoonlijk won Suze.

Na het bowlen werd er avondeten gemaakt. Thomas, Eize, Suze en Mark hadden wraps gemaakt. Dit was erg lekker!
Na de uitgebreide afwas-sessie gingen de Explorers ‘even’ een spelletje doen: De Legenden van Andor. De spelers zijn helden die het fantasieland Andor moeten verdedigen tegen allerlei monsters, zoals trollen en draken. Ze kruipen in de huid van een tovenaar, dwerg, krijger en boogschutter, die ieder unieke eigenschappen hebben.
Alleen de tutorial duurde al meer dan 2 uur! Best een ingewikkeld en lang spel.
Tot slot gingen de Explorers Mad Max kijken. Iets na 00:30 uur was de bedoeling om te gaan slapen.

Zondag 11 december
Op zondag stond dé brunch op het programma. De Explorers hadden moeite om op te staan, maar rond 10:00 uur stond de brunch op tafel die o.a. bestond uit croissantjes en afbakbroodjes.
Na de brunch stond de grote schoonmaak van de blokhut op het programma. Hieruit blijkt dat afwassen een hele kunst is. Toen dit eenmaal toch tot een goed einde gebracht was, was het alweer tijd om naar huis te gaan.