Hallo Scouts en Explorers,

Nog even en we zitten in het Kandersteg International Scout Centre (KISC). De voorbereidingen zijn al vol op gang, en voor de Kandersteg-gangers en hun ouders is, zoals jullie al weten, aanstaande zaterdag (2 juni) voor de opkomst om 13:45 een bijeenkomst gepland. Tijdens deze bijeenkomst zal het een en ander beantwoord worden.

Natuurlijk willen jullie heel graag weten wat we allemaal gaan doen op zomerkamp, en hoewel we echt niet alles gaan verklappen, kunnen we wel een paar dingen vertellen.

Daarom ga ik nu een korte beschrijving geven van één van de tochten die we gaan lopen: de tocht naar de Oeschinensee. Wat is de Oeschinensee?

Dit is de Oeschinensee:

oesch_intro_klein.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergrote versie en klik op "Lees meer…" voor meer informatie over de tocht naar de Oeschinensee.

De Oeschinensee is een groot meer in de Zwitserse Alpen dat vlak bij Kandersteg ligt. Het meer heeft een maximumdiepte van 56 m en een oppervlakte van zo’n 1,1 km2. De maximumlengte is plusminus 1,6 km en de maximumbreedte is ongeveer 1 km. Het meer ligt op een hoogte van 1578 m en is omringd door de Blümlisalp (3657 m) in het oosten en het Doldenhorn-gebergte (3638 m) in het zuiden.

Vanuit het KISC zullen we eerst naar Kandersteg lopen. Dit is een wandeltocht van ongeveer 1,8 km. Naar Kandersteg lopen zal niet echt moeilijk zijn, want de route is vrijwel helemaal vlak. Vanuit Kandersteg lopen we dan richting het oosten naar de Oeschinensee. Dit deel van de wandeltocht beslaat zo’n 3,1 km en is bergop. Tussen Kandersteg en de Oeschinensee is het hoogteverschil bijna 400 m. De totale lengte van de tocht is zo’n 4,9 km en dat is te lopen in anderhalf uur.

Hier zie je een afbeelding van Google Earth waarop je het KISC, Kandersteg en de Oeschinensee kunt zien.

Houd je muis op de afbeelding om een gewijzigd plaatje te zien met de route!

Klik op de afbeelding voor een vergrote versie (met route).

Zoals je kunt zien lopen we vanaf Kandersteg door een bos naar de Oeschinensee. Dit is het Oeschiwald. De beek die door het bos heen stroomt heet de Oeschinenbach. We zullen langs deze beek door het bos lopen. Aan het einde van de route zullen we aankomen bij Hotel Oeschinensee en de westelijke oever van het meer.

Hier is nog een hoogtekaart van de tocht (klik voor een vergrote versie):

Hier zijn nog een paar plaatjes. Je kunt op elk plaatje klikken voor een vergrote versie.

Google Earth overzicht:

Google Earth 3D-afbeelding:

Hoe het er in het echt uitziet:

Hopelijk heb ik nu een paar mensen gemotiveerd voor wandeltochten als deze!

Groeten van Ignace