Zaterdag 16 April meldde de plaatselijke bakker Chris zich bij scouting Aerendheem. De bakker schakelde de hulp van de jeugdleden in om het dorp Konnamper te voorzien van brood.

Bakker Chris, die al sinds jaar en dag het dorp Konnamper voorziet van brood, was plotseling al zijn geld kwijtgeraakt. De bakker raakt hierdoor in grote problemen want hij kon hierdoor geen ingrediënten kopen die nodig zijn om de Konnamper te voorzien van brood. In blinde paniek vroeg de bakker om de hulp van scouting Aerendheem.

Van bevers tot en met explorers, allemaal hielpen ze mee om geld op te halen voor de bakker. Er kon geld worden verdiend door het uitvoeren van opdrachten. De opdrachten werden uitgevoerd in groepjes met verschillende leeftijden. De opdrachten waren: een parcours, een estafette, darten met knikkers en een quiz. Het parcours bestond onder andere uit het lopen over een touwbrug, het tijgeren onder een zeil door en het ontwijken van lasers. Hoewel er geen tijd bij gehouden werd, was het belangrijk zo snel mogelijk naar de overkant te komen.

Ook bij de estafette kon geld worden verdiend door zo snel mogelijk naar de overkant te komen. Ditmaal was het de bedoeling naar de overkant te komen zonder de grond aan te raken. Het enige wat de kinderen hiervoor mochten gebruiken waren twee kratten of twee werpringen. Het darten met knikkers gebeurde aan de hand van bekertjes in het zand. Elk bekertje stond op een bepaalde afstand van de werper en had een bepaalde waarde. Hoe hoger de waarde van het bekertje hoe meer geld er verdiend kon worden. Als laatste onderdeel was er een quiz die bestond uit vier onderdelen. Elk onderdeel was speciaal gemaakt voor een bepaalde speltak. Hoe meer vragen goed, hoe meer geld bakker Chris had om ingrediënten van te kopen.

Na het ophalen van het geld en het doen van boodschappen, ging bakker Chris snel aan de slag om brooddeeg te maken. Ondertussen werd de hele groep in tweeën gesplitst. De bevers en welpen gingen een speurtocht lopen in het bos. Ze verzamelden daarmee knakworstjes voor op de broodjes. De scouts en explorers gingen vuur maken. Toen de bevers en welpen weer terugkwamen uit het bos was er inmiddels al een lekker vuurtje en kon iedereen zijn eigen broodje maken. Met heerlijk weer en een heleboel gezelligheid kon het dorp Konnamper dus toch nog genieten van het brood van bakker Chris.

Geschreven door Niek, foto’s genomen door Bram.