Om het 100-jarig bestaan van onze scoutinggroep nog meer te vieren, kampeerden we tijdens het Hemelvaartweekend met alle speltakken op de Waterberg. Ook de ouders waren hierbij uitgenodigd, om zo de groep compleet te maken. De leiding was donderdag al aanwezig om het kampterrein op te zetten, en te genieten van het mooie weer. De meeste kids en ouders kwamen vrijdagmiddag om hun tent op te zetten en hun spullen klaar te leggen. Hierna kon het programma beginnen!

Alle aanwezigen werden verdeeld over drie teams, waarna ieder team weer werd opgedeeld in twee groepen. Het was de bedoeling dat de teams gedurende het gehele kamp knikkers van goud gingen verzamelen, waarna het team met de meeste knikkers als winnaar van het kamp zou worden benoemd. Spannend!

Allereerst werd een groot spellencircuit gespeeld, met zes verschillende spellen waaronder reuzen-mikado en blindestafette. Na een heerlijk bord paella of nasi, kon er tijdens het sluipspel nog meer goud worden verdiend. ‘s Avonds was er nog tijd om even na te genieten van de mooie avond zon, om daarna de slaapzakken op te zoeken.

Voor de tweede dag stond een tocht gepland, maar deze werd voorafgegaan door een ontbijt. Ook werd ‘s ochtends een speenvarken aan het spit gedaan, zodat deze boven een kampvuur klaargemaakt kon worden voor het avondeten. Tussendoor werd er nog veel vrij gespeeld en gevoetbald. Nadat iedereen terug was van de lange tocht, kon men genieten van een welverdiende barbecue en een stukje van het speenvarken. Na afloop stonden er voor ons zelfs een aantal heerlijke ijstaarten klaar!

We hebben ontzettend geluk gehad met het weer, het was heerlijk. Helaas woedde er een enorme regenbui/storm op de laatste dag waarbij de leiding de laatste tenten in de regen moest opruimen, maar desondanks vonden we het een geslaagd kamp. We hopen dat dit voor de deelnemers ook zo was; Bedankt en tot volgend jaar!

De foto’s zijn gemaakt door:

  • Marco Kuiper
  • (De vader van) Emil (Toegevoegd op 12-06-2011)