‘Ik wil wel een stukje schrijven over ons kamp voor op de website.’ zei ik twee weken geleden. En ja, natuurlijk kwam het er weer niet van en was ik het eigenlijk vergeten. Daarom schrijf ik het nu, op een vrijdagavond, in bed, met m’n laptop op schoot.

Wij, de explorers, zijn dus op kamp geweest naar Herentals, België. Nicks auto zat helemaal volgepropt met alle spullen en dus kon alleen Bryan nog naast hem zitten. Wij zijn gereden door twee aardige vaders die hun zaterdagochtend hebben opgeofferd om ons naar België te rijden. De autorit duurde zo’n twee uurtjes.
Op het kampterrein aangekomen, bleek dat wij de enige kampeerders waren, met uitzondering van een Belgisch koor, dat een blokhut had gehuurd net tegenover ons kampterrein. Verder waren er nog geiten, kippen en een haan die elke ochtend al om 5 of 6 uur al stond te krijsen (volgens mij was hij verkouden).
Op de dag van aankomst hebben we onze tenten opgezet en een keuken gebouwd, die na lange tijd te hebben geprutst eindelijk stond. Die avond was er een kampvuur en hebben we weerwolven gespeeld.

Zondag had Bram een bootcamp voorbereid. De teams waren nogal oneerlijk, maar het was wel leuk. ‘s Middags hebben we het langste potje Machiavelli ooit gespeeld. Ook hebben we nog wat actiefs gedaan. Het kampvuur wilde die nacht niet uit en dus hebben we tot 3 uur ’s nachts Weerwolven van Wakkerdam gespeeld. Toen Laurens-Jan en Mark maandagochtend arriveerden waren we dan ook pas net uit bed.

Dinsdag gingen we nog naar Antwerpen waar we een fotospel hebben gespeeld. Helaas hebben we de zonnebril van Thomas daar niet teruggevonden. We moesten ons heel erg lang zien te vermaken, want we zouden Ignace opwachten bij het station. We waren al voor 12 uur in Antwerpen en zijn trein zou pas aankomen om kwart voor 5. Toen we alle straten van het centrum al 2 keer hadden gezien, zijn we bij de dierentuin gestrand en hebben we daar maar gewacht. Toen Ignace dan eindelijk arriveerde, hebben we heel erg lekkere patatten gegeten. Ons dagje Antwerpen was erg geslaagd. Wel was het jammer dat er veel file was, aangezien ze alles aan het openbreken waren rond Antwerpen. Bij het kampvuur nam Ignace de rol van spelleider bij Weerwolven van Wakkerdam weer van Eize over.

Woensdag was het lekker warm, zo’n 30 graden. We besloten om naar een meer te gaan en daar te liggen. Zwemmen gebeurde namelijk niet heel veel, alleen om even af te koelen. We hadden ons prima vermaakt. Na het avondeten was het voor Bryan tijd om te gaan.

Donderdag zijn we op het terrein gebleven en hebben we gevolleybald, gevoetbald, een poging tot frisbee en een poging tot slagbal gedaan. Uiteraard was er ’s avonds weer een kampvuur en ontbrak Weerwolven van Wakkerdam niet.

Op vrijdag hebben we Pokémon gevangen tijdens Maartens programma en gingen we twee potjes lasergamen. Dit vond iedereen erg leuk. Ikzelf was niet heel goed. Bram had het voor elkaar gekregen om een keer eerste en een keer laatste te worden, wat ik best knap vind. Het was een mooie afsluiting van het kamp.

Zaterdagochtend moesten we nog flink wat eieren met spek naar binnen werken en alles afbreken en inpakken. Om 1 uur waren we weer op de blokhut terug. Het was een zeer geslaagde week!

Geschreven door Suze Krabbenborg