Ook bij de scouting vieren we elk jaar het grote sinterklaas- en kerstfeest. Dit is samengevoegd tot het Kersterklaaskamp, dat voor de Explorers van 15 t/m 17 december jl. plaats vond.

Vrijdagavond:

Het Kersterklaaskamp begon, na een drukke week voor iedereen, vanaf 20:00 uur. Met sinterklaascadeautjes en een slaapzak kwamen ze aanzetten. Behalve de huidige Explorers was ook Eize, die inmiddels scoutsleiding is, uitgenodigd. Zoals gewoonlijk speelden we Het Grote Sinterklaasspel. Dit is een soort van ruilspel waarbij de door de iedereen gekochte cadeaus telkens van eigenaar wisselen, zowel in als uitgepakt. En je weet dus nooit met welke cadeautjes je uiteindelijk naar huis gaat. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk leuke cadeautjes in het bezit te krijgen, terwijl je ook zorgt dat anderen juist niet met de door hun gewilde cadeautjes naar huis gaan. Naast de cadeautjes waren er dit jaar ook gedichten geschreven.

Als afsluiting van de avond hebben we de film Bad Santa gekeken. Hierna was het tijd om naar bed te gaan na een gezellige avond.

 

 

Zaterdag:

Na een kort nachtje begon de tweede dag van het kamp. Ook oud-Explorer Thomas was inmiddels op het kamp aangekomen. Na het ontbijt stond geocaching op het programma. De Explorers vormden 3 teams die het tegen elkaar opnamen om als eerste bij de cache aan te komen. Thomas en ik (Laurens-Jan) hadden een cache op de Posbank uitgezocht. Op de Posbank bleek nog veel sneeuw te liggen, het was glad en het was dus oppassen geblazen op de fiets!

Ruim na een uur bereikte het team van Eize, Suze en Stijn als eerste de cache! Zoals te zien op onderstaande foto, was er een mooi uitzicht!

Nadat iedereen veilig op de blokhut teruggekomen was, gingen we even opwarmen. Daarna de volgende activiteit en dat was bowlen. In mijn team (Suze, Nick, Eize, Thomas en ik) lukte het iedereen om tenminste één strike te gooien!

‘s Avonds zijn we naar de Markesteen in Velp gefietst. Hier werd een bikkel BBQ georganiseerd. Er was ons een hottub beloofd dus we hadden zwemkleding bij ons en hoopten op zwemmen met sneeuw om ons heen! Door de kou en het natte weer liep dit echter niet zoals gepland. We besloten om terug naar de blokhut te fietsen en aldaar zelf het gekochte vlees te bereiden. Samen met wat friet was het toch nog een geslaagde avondmaaltijd.
Na het avondeten werden er spelletjes gedaan en konden de liefhebbers naar Twente – Vitesse kijken. Om de dag af te sluiten hebben we Battle: Los Angeles gekeken.

Zondag:

Nadat we riant hadden uitgeslapen (tot 11:30 uur) was het tijd voor dé brunch! Naast een, dit keer goed gebakken ei met spek, waren er ook afbak- en worstenbroodjes.

Na de brunch stond de grote schoonmaak van de blokhut op het programma. Toen dit eenmaal tot een goed einde gebracht was, was het alweer tijd om naar huis te gaan. Het was een gezellig weekend met veel plezier!

Laurens-Jan Witjes