keos7ui.jpgVan vrijdag 21 tot en met zondag 23 april was er de jaarlijkse REW: de regionale explorer wedstrijden. Dit is net zoiets als de RSW, maar dan voor explorers.
Het is de bedoeling dat je zelf je tentje op zet, je eten kookt en er voor zorgt dat je in leven blijft. Ook zijn er een aantal spellen en opdrachten waarmee je punten kunt verdienen. Hoe meer je je aan het thema houdt, hoe meer punten je verdient: het is dus de bedoeling zoveel mogelijk punten binnen te halen en zo te winnen.
Wij hebben ons hier als explorers met overweldigend enthousiasme voor opgegeven: uiteindelijk waren we met z’n tweeën: Niels en Martijn (helaas kwam Wandy niet mee…).

Van tevoren was alles onduidelijk: we hadden geen idee wat de bedoeling was en we wisten niet wat het thema was. We hadden er dus niet zo’n zin in, vooral ook omdat we maar met z’n tweeën waren en daar verder niemand kenden…
Uiteindelijk zijn we toch gegaan en achteraf was het toch wel hartstikke leuk. We hebben een soort greppeltocht gelopen (wij gingen stiekem op de fiets 😀 ), we hebben een zwerfhike door heel Arnhem gedaan en ze hebben gezwommen in de Grote Koppel (wij niet: we hadden geen zwemspullen 😛 ). We hebben nog veel meer gedaan en ondanks het feit dat we niet in thema waren zijn we toch mooi in de middenmoot geëindigd.
Volgend jaar doen we hopelijk met wat meer mensen mee, en misschien kunnen we wel een keertje winnen! 😛

(Het thema was overigens KEOS radio, het is me nog steeds niet helemaal duidelijk waar het op sloeg, maar er werd de hele dag muziek gedraaid en nieuws omgeroepen: alsof de REW een groot radiostation was…)