Het mythische Land van Konnamper wordt al decennia geregeerd door een wijze, maar oude koning. Er is echter één probleem: De koning heeft geen troonopvolger. De Welpen, Scouts, Explorers en een aantal Stamleden trokken op 19 november naar het Land van Konnamper, op een schitterende herfstdag, om hier iets aan te doen.

>> VOOR DE FOTO’S, KLIK HIER <<

De koning had drie mensen op het oog om de troon over te nemen: De machtige kasteelheren van het Land van Konnamper, te weten:

  • Niek, Baron van Duivenboden (team rood)
  • Bart, Graaf Lengkeek (team geel)
  • Nick, Hertog Gorter (team blauw)

De jeugdleden werden allemaal bij een kasteelheer ingedeeld en de strijd om de troonopvolging barstte in alle hevigheid los!

De kasteelheer die de meeste invloed op de koning kon uitoefenen, zou worden aangewezen als troonopvolger. Invloed uitoefenen werd gedaan door het eigen kasteel (thuisbasis) te ontwikkelen. Hiervoor waren echter grondstoffen, geld en diamanten nodig. De kasteelheren zetten hun onderdanen aan het werk om diamanten te delven in de diamantmijnen, vijandige kastelen binnen te vallen en grondstoffen te kopen op de markt.

Maar er lagen gevaren op de loer. In het mythische Land van Konnamper liepen namelijk ook een weerwolf, een vampier en een magiër rond. Deze vreselijke personages waren erop uit om de kasteelheren en hun onderdanen zoveel mogelijk te saboteren. Gelukkig konden oplettende jeugdleden zo hier en daar in het bos attributen vinden om zich te verweren tegen deze monsters. De vampier kon bijvoorbeeld verjaagd worden met een houten staak en tegen de weerwolf was de plant monnikskap (wolfsbane) te gebruiken.

Na een lange, bittere strijd, was de stand van zaken bekend. Bart, Graaf Lengkeek en de zijnen hadden met 4700 invloedspunten zéker niet slecht gepresteerd. Niek, Baron van Duivenboden had met zijn onderdanen ook aardig wat invloed op de koning uitgeoefend (6700 punten). Echter was het Nick, Hertog Gorter, die samen met zijn burgers zijn kasteel héél ver had ontwikkeld. Dit leverde een verpletterende score van 13700 invloedspunten op en dus kwam team blauw glansrijk als winnaar tevoorschijn.

Nick bedankte zijn onderdanen met zakjes snoep en de strijd was voorbij.

Met dank aan Marco, Kanter, Marije, Bjorn, Bart, Eize, en de enige echte Chris voor hun hulp met de voorbereiding, materiaal sjouwen, foto’s maken en (als weerwolf/vampier/magiër en overige rollen) deelname aan het spel.