Hallo alle Scouts, Explorers en ouders,

Het zomerkamp naar Kandersteg komt steeds dichterbij! Dus hier weer een keer een echte brief vol belangrijke informatie en de laatste stand van zaken.

Vervoer
Een veel gestelde vraag is hoe we nou eigenlijk naar Kandersteg gaan. We hebben jullie even in spanning laten zitten maar na lang puzzelen met de verschillende mogelijkheden hebben we een keuze voor een combinatie van verschillende vervoersmiddelen; 2 auto’s 1 busje van 9 personen en de trein. Aangezien kinderen onder de 14 heel goedkoop met de trein kunnen zullen ongeveer 8 kinderen met de trein gaan samen met 2 leiding. Echter zullen de mensen die met de trein gaan wel in Emmerich moeten opstappen. Hiervoor hebben we dan nog wat ouders nodig die ons daarheen kunnen brengen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Steef. De bus voor 9 personen zullen we moeten huren. Nu de vraag of jullie toevallig iemand weten waar we zo’n bus goedkoop kunnen huren. Zo ja dan horen wij dat natuurlijk graag! Verder zullen de auto’s van Robert en Chris meegaan. Hiervoor hoeven we namelijk geen huurkosten te betalen en is dan min of meer “gratis”.

Betaling/ betalingsplan
Het zomerkamp komt wel dichterbij maar dat betekent dan ook de betaling van het zomerkamp dichterbij komt. We hebben besloten dat de betaling uit twee delen gaat bestaan. Het eerste deel, het basisbedrag, bedraagt 225 euro. Daarbij komt nog het variabele bedrag van minima al 0 euro en maximaal 100 euro. Dit bedrag is afhankelijk van de deelname van uw kind aan de diverse acties om geld in te zamelen. Meer deelname aan acties betekent een steeds lager te betalen variabel bedrag. Het variabele bedrag maken we, per persoon bekent in het begin van de maand mei. Voor het betalen van het basisbedrag bieden wij jullie de volgende mogelijkheden:

1. In 1 keer 225 euro per kind overmaken op 1 maart
2. In 3 termijnen, 1 maart / 1 april / 1 mei. 75 euro per kind per termijn.

Opgehaald?
Van sommige ouders hebben wij gehoord dat deze hun kinderen ophalen in Kandersteg zelf. Graag zouden wij dit definitief voor 1 maart willen weten bij wie dit het geval is. Anders gaan we ervan uit dat uw kind met ons mee terug gaat.

Heenreis/ terugreis
Zoals het er nu voor staat vertrekken we zaterdag 30 juni vroeg in de ochtend. Zaterdag 14 juli zullen we ook weer in de loop van de ochtend terugreizen naar Arnhem. We hopen dan in de avond weer in Arnhem te zijn. Houdt hier dus rekening mee met het eventueel ophalen van uw kind in Zwitserland. Het beste zou zijn een dag van tevoren al in Kandersteg te zijn. Er is nog een camping in Kandersteg waar jullie kunnen staan. Ook zijn jullie van harte welkom op ons kampterrein alleen weet ik niet of het mogelijk is en zullen jullie zelf moeten reserveren.

Verzekering
Voor dit zomerkamp moeten wij ook weer een reisverzekering afsluiten. Hiervoor sluiten we meestal een verzekering af via scouting Nederland. Graag zouden we van jullie willen weten of er kinderen zijn met een doorlopende reisverzekering. En zo ja, zijn dan ook activiteiten zoals raften, abseilen e.d. gedekt? Graag voor 1 maart laten weten of er zo’n soort verzekering aanwezig is.

Kort nieuws
Op de website staat een stukje over waar je op moet letten bij de aanschaf van bergschoenen. Het is vanuit ons verplicht bergschoenen te dragen tijdens tochten. Heb je ze niet? Dan mag je niet mee lopen!! Voor het zomerkamp vonden we het belangrijk een vrouwelijke leiding mee te nemen. Marieke van V.(Beverleidster) heeft aangegeven met de Scouts mee te willen gaan als vrouwelijke leiding. Ook Wendy H. (de zus van Robert) heeft aangegeven dat ze graag mee wil gaan als leiding. Zij was afgelopen jaar ook met de scouts mee naar Baarn. Ik hoop dat er nu weer een heleboel duidelijker is geworden. Mocht je toch nog vragen hebben dan kan je die mailen of te bellen.

Kort samengevat:

  • Betaling van €75 in maart, april en mei. Of in een keer €225. Restbedrag in juni overmaken.
  • Laten weten of uw kind wordt opgehaald voor 1 maart.
  • Nakijken verzekering voor 1 maart.
  • Dragen van bergschoenen in Zwitserland wordt door ons verplicht.

Met vriendelijke groet,

De Scouts & Explorerbegeleiding