Op zaterdag 26 mei jl. stonden onze deuren wijd open voor alle ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s, vriendjes, klasgenootjes en andere kennissen van onze jeugdleden, om eens te komen kijken bij onze scoutinggroep. Dit jaarlijkse evenement is bedoeld om het bestaan van onze groep te vieren en ook eens anderen te laten beleven wat scouting bij onze groep inhoudt. Om dit alles feestelijk aan te kleden was de blokhut versierd met vlaggen.

 

Onder een warme voorjaarszon begon de opkomst met het traditionele openen. Nadat de vlag was gehesen en de wetten opgezegd, gaf voorzitter Marco Kuiper een kort praatje om iedereen welkom te heten. Nadat alle formaliteiten waren afgerond vertrok de hele groep naar het bos. Eenmaal in het bos aangekomen kreeg de groep uitleg over het spel dat vandaag gespeeld zou gaan worden. Voor deze dag was het bos omgedoopt tot Het Land van Konnamper. Dit land stond onder leiding van Koning Koen, echter omdat hij geen kinderen heeft, had hij een plan bedacht om een waardige troonopvolger te vinden. Het spel dat de groep ging spelen, zou gaan uitmaken wie deze troonopvolger zou worden.

De gehele groep, dus ook alle familie, vriendjes en vriendinnetjes, werd opgedeeld in vier teams. Elk team had zo zijn eigen ‘kasteel’ in het bos en de ouders werden benoemd tot kasteelheren en -dames. Vervolgens diende elk team zoveel mogelijk punten te verzamelen. Dit deed men door het kasteel te ontwikkelen. Er waren vier verschillende gebieden waarop een kasteel ontwikkeld kon worden: Oorlog, Diplomatie, Handel en Wetenschap. Door grondstoffen te kopen, ruilen of roven konden in deze gebieden ontwikkelingen worden gekocht, welke weer punten waard waren. Naast dat de teams bij elkaar mochten roven, liepen er ook nog een aantal bijzondere figuren in het bos rond die het de teams moeilijk maakten. Een aantal Stamleden vertolkten de rol van vampier, weerwolf en zelfs een gevreesde magiër. Deze figuren probeerden elk op hun eigen manier de teams tegen te werken. Daarom kon elk team een ridder aanwijzen om deze wezens te stoppen.

 

Na de uitleg gingen de teams fanatiek van start. Het schijnt zelfs zo te zijn dat er rennende ouders in het bos zijn waargenomen! Hoewel het een lastig spel betrof, met veel regels en rollen, heeft iedereen volgens mij zich prima vermaakt. De organisatie was ook blij verrast dat alle teams zoveel punten wisten te verzamelen in de beperkte tijd die er was.

Na het spel ging de weg terug naar de blokhut. Hier was een aantal activiteiten opgebouwd door de achtergebleven Stam en (oud-)leiding. Zo was er een kabelbaan, kon er met een buks geschoten worden, was er de mogelijkheid om broodjes te bakken en om cake te versieren. Ook was er een familieschommel gepionierd. Voor de ouders stond er koffie klaar, maar door het warme weer was er meer interesse in de verkoelende limonade en de ijsjes die werden uitgedeeld.


Om half vijf volgde de officiële afsluiting van deze gezellige dag. Daarbij werd ook bekend gemaakt dat de winnaar van het spel het rode team was, met een totaal van maarliefst 37750 punten. Daarmee mocht de kasteelheer van het rode team zich de nieuwe troonopvolger noemen. Voor het hele team was er daarnaast een kleine, maar lekkere, prijs verzorgd.

De organisatie wil via deze weg nog iedereen bedanken die heeft geholpen met het verzorgen van deze dag. Daarnaast gaat ook onze dank uit naar alle mensen die langs zijn gekomen en er samen met ons een prachtige dag van hebben gemaakt. We kunnen nu al niet wachten tot volgend jaar!