Vrijdag 25 Augustus was het eindelijk zover, het was 12:00 uur en het zomerkamp van de Welpen stond op het punt te beginnen. Langzaam druppelde de eerste kinderen binnen en begonnen ze hun slaapspullen klaar te leggen. Na wat kleine discussies onderling over wie waar mocht liggen en na de laatste kusjes van papa en mama waren de kinderen toch echt op zichzelf (en de leiding) aangewezen.

>> VOOR DE FOTO’S, KLIK HIER <<

We begonnen het zomerkamp met een wandeling waarbij de kinderen aan de hand van toch technieken zelf de weg moesten vinden. Op een paar kleine missers na lukte dit redelijk goed.

Na dat de Welpen wel 8Km hadden gelopen stond er bij de blokhut limonade en marshmallows op ze te wachten. Er was wel een voorwaarde: de Welpen moesten zelf het vuur aanmaken!

‘s Avonds had Marco een levensecht pokémon-go spel voorbereid. De welpen werden in groepjes opgedeeld en moesten door de wijk lopen om pokémons te vangen om hier vervolgens onderling het duel mee aan te gaan. Het groepje van Joris had dit spel gewonnen.
Na een rumoerige maar gezellige nacht gingen we de volgende dag naar Kernwasser wunderland. Hier mochten de welpen de hele dag vrij rondlopen, de oudste welpen mochten zelfs in reuze zweefmolen! Al werden ze hier wel misselijk van, of kwam dat door alle frietjes en ijsjes? Terug bij de blokhut stond er nog een sluipspel op het programma, hierbij moesten de kinderen zoveel mogelijk breaklights verzamelen in het donker zonder gezien te worden door de leiding.
Toen was de laatste maar zeker niet de minst leuke dag van het zomerkampje al weer aangebroken. Na het ontbijt gingen we naar het Nationaal park de hoge Veluwe. Na een kort bezoek aan het bezoekerscentrum hebben de Welpen hier een mooie natuur wandeling gemaakt met de boswachter. We kwamen veel dierensporen tegen met als hoogtepunt de badkamer van de wilde zwijnen.

Toen we terug kwamen bij de blokhut heeft iedereen zijn bedje opgeruimd en hebben we het kamp afgesloten met een potje Bingo. We hopen dat iedereen het een tof kamp vond en extra dank aan Marije voor de foto’s en de hulp tijdens ons gezellige weekend!